ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο

Δολοφονία Φλόιντ: Πλήθος κόσμου είπε το «τελευταίο αντίο» στον 46χρονο

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πόλη Χιούστον του Τέξας για να πουν το «τελευταίο αντίο» στον δολοφονημένο από λευκό αστυνομικό Αφροαμερικανό, Τζορτζ Φλόιντ. Μετά τη νεκρώσιμη ακολουθία, η σορός του μεταφέρθηκε στη γειτονική πόλη Πέρλαντ για την ταφή, δίπλα στο μνήμα της μητέρας του.

«Είναι ώρα να τιμήσουμε τη ζωή του», είπε η πάστορας Μία Ράιτ στην κατάμεστη από κόσμο εκκλησία Fountain of Praise. «Ίσως να κλάψουμε, να πενθήσουμε, όμως θα βρούμε την ανακούφιση και την ελπίδα», συμπλήρωσε, καθώς άνοιξε την τελετή.

Κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας, μίλησαν επίσης συγγενείς του 46χρονου Αφροαμερικανού, ενώ προβλήθηκε και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του υποψήφιου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναφέρθηκε στην «φυλετική δικαιοσύνη».

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο Δημοκρατικός βουλευτής του Τέξας Αλ Γκριν, ενώ μίλησε και ο δήμαρχος του Χιούστον, Σιλβέστερ Τέρνερ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα υπογράψει ένα διάταγμα που θα προωθεί «μεταρρυθμίσεις» στην αστυνομία και ότι η 9η Ιουνίου θα κηρυχθεί «Μέρα του Τζόρτζ Φλόιντ».

Διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν και σε πόλεις των ΗΠΑ, μία ημέρα μετά την κηδεία του 46χρονου Αφροαμερικανού. Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σιάτλ, στη δυτική ακτή των ΗΠΑ, συγκεντρώθηκαν στο δημαρχείο νωρίς σήμερα ζητώντας την παραίτηση του δημάρχου και μεταρρυθμίσεις στο αστυνομικό σώμα.

Διαδηλώσεις αναμένονται και σε άλλες πόλεις, από την Ατλάντα έως τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, κατά την 16η διαδοχική ημέρα κινητοποιήσεων.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι διαδηλώσεις σε άλλες χώρες. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν το απόγευμα της Τρίτης σε διαδήλωση στο Παρίσι, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Σταματήστε την αστυνομική βία», «Σταματήστε το ρατσισμό» και «Δεν μπορώ να αναπνεύσω». Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Νάντη, στο δυτικό τμήμα της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.