ΕΛΛΑΔΑ

Σχηματίστηκε δικογραφία

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε σύζυγο και κόρη που σκότωσαν τον 49χρονο

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης πέρασαν οι δύο γυναίκες, σύζυγος και κόρη, για τη δολοφονία 49χρονου μέσα στο σπίτι τους στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη.

Οι δύο γυναίκες, 45 και 18 ετών οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, μετά από τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους. Οπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα voria.gr ο άνδρας, ταξιτζής στο επάγγελμα, βρέθηκε άγρια δολοφονημένος στο σπίτι τους το πρωί της περασμένης Κυριακής (14/06) με τις έρευνες να στρέφονται στο οικογενειακό του περιβάλλον για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν φέρεται να μπήκαν στο δωμάτιο του 49χρονου τα ξημερώματα και αφού τον ακινητοποίησαν τον μαχαίρωσαν, προκαλώντας του πολλαπλά τραύματα στον τράχηλο και τη δεξιά παρειά. Μετά την πράξη τους, προσπάθησαν να αποκρύψουν ενοχοποιητικά σε βάρος τους στοιχεία, αλλοιώνοντας ταυτόχρονα τη σκηνή του εγκλήματος.
Στο πλαίσιο των ερευνών, το μαχαίρι που φαίνεται να χρησιμοποιήθηκε βρέθηκε σε φρεάτιο όμβριων υδάτων στην ανατολική Θεσσαλονίκη (ο Εύοσμος βρίσκεται στη δυτική πλευρά) και κατασχέθηκε ως πειστήριο.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές, το κίνητρο της πράξης φέρεται να ανάγεται στο παρελθόν, καθώς, όπως κατήγγειλε η 45χρονη, ο σύζυγός της φέρεται να ασελγούσε κατ' επανάληψη εναντίον της κόρης τους (εκ των κατηγορουμένων) όσο εκείνη ήταν ανήλικη. Η ίδια φαίνεται να κατέθεσε, ακόμη, ότι είχαν κάποιες οικονομικές διαφορές με το θύμα.

Όπως αναφέρει το GR Times, ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για παραβάσεις του νόμου περί όπλων άσκησε η εισαγγελέας εις βάρος της 45χρονης και της 18χρονης κόρης της για τη δολοφονία του 49χρονου ταξιτζή, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τις παρέπεμψε να απολογηθούν σε ανακριτή.

Οι δύο γυναίκες φέρονται πως ανέφεραν ενώπιον της εισαγγελέως ότι το θύμα τις κακοποιούσε και αυτή η συμπεριφορά όπλισε το χέρι τους.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη διάρρηξης ενώ ένα από τα παράθυρα ήταν ανοικτό. Η σορός του θύματος βρέθηκε μέσα σε δωμάτιο όπου το κλιματιστικό ήταν σε λειτουργία και η θερμοκρασία ήταν χαμηλή.

Ο 49χρονος βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, αλλά μοιράζονταν την ίδια στέγη. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.