Neo

Αιχμές Συρίγου κατά Θεοχάρη για την γκάφα με την Ιταλία

Το ότι η γκάφα του υπουργού Τουρισμού σε βάρος της Ιταλίας παραλίγο να δημιουργήσει διπλωματικό... επεισόδιο είναι γνωστό. Εξάλλου, χθες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναγκάστηκε να συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι ντι Μάιο, ώστε να λυθεί η παρεξήγηση, μετά την ηχηρή αντίδραση της ιταλικής διπλωματίας στον χαρακτηρισμό της Ιταλίας ως «επικίνδυνης» χώρας από τον Χάρη Θεοχάρη.

Και, μπορεί το θέμα να έληξε εδώ, ωστόσο ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Άγγελος Συρίγος, δεν παρέλειψε να... αφήσει σοβαρές αιχμές σε βάρος του υπουργού Τουρισμού, εξηγώντας το πόσο κοντά είμαστε με την Ιταλία στο να συμφωνήσουμε την οριοθέτηση ΑΟΖ.

Ο Συρίγος, αφού εκτίμησε ότι «με Ιταλία είμαστε πολύ πιο κοντά, διότι υπάρχει ήδη συμφωνία από το 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μας και το μόνο που απαιτείται είναι να επεκταθεί αυτή η οριοθέτηση και στην ΑΟΖ. Οι Ιταλοί προβάλλουν κάποια αλιευτικά δικαιώματα που ζητούν για την περιοχή, δεν είμαστε μακριά. Είμαστε κοντά», πρόσθεσε ότι αν δεν είχε προκύψει ο κορωνοϊός, «θα είχε κλείσει το θέμα».

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, υπογράμμισε με νόημα ότι «ο διπλωμάτης πολλές φορές πρέπει να τρέχει να μαζεύει πράγματα που δεν μπορείς να προβλέψεις». Και εξήγησε, φωτογραφίζοντας τον υπουργό Τουρισμού: «Όλοι θεωρούμε ότι η Ιταλία είναι μια χώρα επικίνδυνη λόγω της μεγάλης εξάρθρωσης της νόσου, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να το πεις δημοσίως». «Είναι κάτι φυσιολογικό. Το είπαμε αλλά μέτρησε άσχημα. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά. Γι’ αυτό υπάρχει και η διπλωματία, για να λύνει τέτοια θέματα», κατέληξε ο Άγγελος Συρίγος, «καρφώνοντας» τον υπουργό Τουρισμού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.