ΕΛΛΑΔΑ

Ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του υπ. Παιδείας

Εκπαιδευτικοί: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας που είχαν κηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Με κεντρικό σύνθημα«να αποσυρθεί τώρα το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή.

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες ζητούν μεταξύ άλλων, εκτός από την απόσυρση του νομοσχεδίου, να μην εφαρμοστεί η τροπολογία για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από τα σχολεία, καθώς επίσης να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ, η ΟΙΕΛΕ, σύλλογοι εκπαιδευτικών, το ΠΑΜΕ, μαθητές, φοιτητές και δεκάδες σωματεία.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και για αύριο, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 7μμ στα Προπύλαια.

Μια ιδιαίτερη στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν μαθητές που συμμετείχαν, σχημάτισαν τη φράση «Ι cant't breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω), δηλαδή τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου Τζορτζ Φλόιντ, τα λόγια που έγιναν σύνθημα στα στόματα εκατομμυρίων διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο.

 

Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», που συζητείται στη Βουλή, πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί και φοιτητές και στη Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη συνδικαλιστικών οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (Άγαλμα Βενιζέλου) από όπου ξεκίνησαν πορεία και μέσω των Οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή και Βενιζέλου έφτασαν στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

 

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ζητώντας «να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», «να μείνουν έξω οι κάμερες από τα σχολεία», «να αυξηθεί η χρηματοδότηση της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό», διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν την τράπεζα θεμάτων, τη διαγωγή των μαθητών, τις νέες θεματικές και τα εργαστήρια δεξιοτήτων, τις αξιολογήσεις των σχολικών μονάδων, τη μείωση των μετεγγραφών και την ίδρυση ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στα ΑΕΙ.

 

Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών θα συνεχιστούν αύριο με συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.