ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε την ημέρα των εκλογών δεν έπεσαν μέσα οι δημοσκοπήσεις...

Αισιοδοξία για το ενδεχόμενο εκλογών

Μπορεί να μην καταλαβαίνουν την χρησιμότητα των εκλογών εν μέσω πανδημίας, στο Κίνημα Αλλαγής όμως, δεν μπορούν και να αποκλείσουν το ενδεχόμενο αυτές να γίνουν πολύ πιο γρήγορα από τη λήξη της τετραετίας.

Ειδικότερα, στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, απαντούν ότι όποιος πάρει μία τέτοια απόφαση, με τους πολίτες να φορούν μάσκα και γάντια και τις ευπαθείς ομάδες να πρέπει εκ των πραγμάτων να απέχουν από την εκλογική διαδικασία, θα κριθεί αυστηρά για αυτή. Την ίδια ώρα όμως, μη μπορώντας να εμποδίσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχουν παρά να προετοιμαστούν και για αυτό. Είναι μάλιστα αρκετά αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα μίας τέτοιας αναμέτρησης.

«Είμαι απολύτως αισιόδοξη ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές θα αναγνωριστεί η δουλειά που έχουμε κάνει και η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι πολίτες στο πρόσωπο μου θα αποτυπωθεί σε ψήφους», δήλωσε χθες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σημειώνοντας μάλιστα ότι η μάχη δίνεται σε πρωτόγνωρες συνθήκες, θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκαλούν τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων, θυμίζοντας ότι ακόμα και την ημέρα των εθνικών εκλογών τον Ιούλιο του 2019 οι δημοσκοπήσεις δεν έδειχναν το ποσοστό που πήρε το κόμμα της, αλλά αρκετά μικρότερο από αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, η προετοιμασία της Συνδιάσκεψης του Κινήματος Αλλαγής, είναι για την Χαριλάου Τρικούπη μία καλή ‘προπόνηση’ ενόψει τυχόν εκλογικής αναμέτρησης. Το πρόγραμμα γράφεται και επικοινωνείται, οι οργανώσεις ανά την Ελλάδα ενεργοποιούνται και τα συνθήματα περί ‘Νέας Αλλαγής’ απευθύνονται στο θυμικό του κόσμου που πίστεψε στην δημοκρατική παράταξη τις τελευταίες δεκαετίες, όταν αυτή έβαζε την σφραγίδα της στην αλλαγή της χώρας προς το καλύτερο.

Έτσι, στην Χαριλάου Τρικούπη αισιοδοξούν για το αποτέλεσμα τυχόν εκλογικής αναμέτρησης, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι παραγνωρίζουν τις προκλήσεις και τις …παγίδες, του νέου εκλογικού συστήματος με το οποίο θα πραγματοποιηθεί αυτή, ειδικά για το τρίτο κόμμα και δεδομένης της πόλωσης που θα ενταθεί μεταξύ των δύο πρώτων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.