ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωταγωνιστής το Πρόγραμμα για «Νέα Αλλαγή»

Ετοιμάζονται για τη Συνδιάσκεψη του Σεπτεμβρίου

Με το βλέμμα στην Συνδιάσκεψη του φθινοπώρου, που πλέον προγραμματίζεται -εκτός απροόπτου- για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, βρίσκονται τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, που έχουν πάντως παράλληλα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους το ενδεχόμενο των εκλογών.

Δεν είναι τυχαία η εμφανής προσπάθεια της Φώφης Γεννηματά κατά τη διάρκεια της τηλε-συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την περασμένη εβδομάδα, να ξεκόψει κάθε συζήτηση περί συνεργασιών, επιτιθέμενη παράλληλα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαστε δύναμη Προόδου και Δημιουργίας», είπε. «Ένα αυτόνομο, δυναμικό και ανεξάρτητο Κίνημα Αλλαγής ενοχλεί (...) Για αυτό και κάθε φορά που υψώνεται δυνατά η φωνή μας και αναθαρρεύει ο προοδευτικός κόσμος, κάποιοι προσπαθούν να μας κοντύνουν. Να μας συνθλίψουν μέσα από σενάρια ρυμούλκησης, φτιαχτά πρωτοσέλιδα, fake news και αμφιλεγόμενες δημοσκοπήσεις», συνέχισε μεταξύ άλλων, καλώντας άπαντες να μην επιτρέψουν σε κανέναν να υπονομεύσει την αυτονομία της παράταξης.

Σε... προεκλογική τροχιά και η κίνησή της να απευθύνει προσκλητήριο σε όσους αισθάνονται ότι ανήκουν στη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη, να αγωνιστούν μέσα από τις γραμμές του Κινήματος Αλλαγής. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής εστίασε ιδιαίτερα και στο Πρόγραμμα του κόμματος για «Νέα Αλλαγή», που θα ξεδιπλωθεί όλο το επόμενο διάστημα, καθιστώντας σαφείς τις θέσεις του επί παντός επιστητού στη νέα πραγματικότητα, που επιβάλλει η πανδημία. Σε κάθε περίπτωση, θα έχει σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, «σφραγίδα Δημοκρατίας, Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύης», όπως λένε, θα βασίζεται σε μία νέα Κοινωνική Συμφωνία και θα έχει ως προτεραιότητα την ανόρθωση της οικονομίας, με παράλληλη μείωση των ανισοτήτων. «Εκεί μας οδηγεί η πυξίδα των αξιών μας, της ιστορίας μας, της σοσιαλιστικής και σοσιαλδημοκρατικής μας ταυτότητας. Να δώσουμε ευκαιρίες ξανά στους χαμένους της κρίσης, τους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους μικρομεσαίους, σε όσους βιώνουν διακρίσεις και τίθενται ξανά στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Να μην επιτρέψουμε μία νέα βαρβαρότητα για τους πολλούς, μία νέα κανονικότητα για τους λίγους», είπε η ίδια η Φώφη Γεννηματά, δίνοντας το στίγμα για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα της στο εξής.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.