ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mε τίτλο: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2020: Διαδικτυακή μουσική εκδήλωση την Κυριακή 21/6

Το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) και το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης» - Κέντρο Εθνομουσικολογίας, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μποδοσάκη, γιορτάζουν την επανέναρξη της λειτουργίας των μουσείων και την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, με μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση που φέτος θα μεταδοθεί διαδικτυακά «με ασφάλεια» από το Μουσείο, με τίτλο: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!

Συμμετέχει το σύγχρονο τρίο εγχόρδων Frog String Trio (βιολί, βιόλα και κοντραμπάσο) που επιλέγει να κινηθεί στα όρια της μουσικής παράδοσης της Ελλάδας και τωνΒαλκανίων, συνδυάζοντας τον κλασικό ήχο με ιδιαίτερες τεχνικές ερμηνείας και ενορχήστρωσης των εναλλακτικών εγχόρδων και με ποικίλα στοιχεία σύγχρονου αυτοσχεδιασμού.

Η εκδήλωση προσκαλεί το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι από το παρελθόν στο μέλλον με στοιχεία παραδοσιακής μουσικής. Δημιουργώντας μια δυναμική συνέχεια του παλαιού με τον σύγχρονο τρόπο ερμηνείας των τοξωτών εγχόρδων, παρουσιάζει μια εναλλακτική μουσική πρόταση με άφθονη αυτοσχεδιαστική διάθεση και πειραματισμό.

Την εκδήλωση μπορεί να παρακολουθήσει κανείς στον ιστότοπο του Ιδρύματος Μποδοσάκη BLOD (Bodossaki Lectures on Demand https://www.blod.gr) την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, από νωρίς το πρωί. Η εκδήλωση θα παραμείνει προσβάσιμη στο κοινό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.