ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ

Γεννηματά: «Η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί μας»

«Η αυτόνομη πορεία μας είναι απόφαση του συνεδρίου μας. Δεν είναι μια εμμονή τακτικής, δεν μας ενδιαφέρουν οι αποστάσεις. Είναι στρατηγική με ουσία και πολιτικό περιεχόμενο», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά στην εκπομπή «Οι Αταίριαστοι», της τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει διαφορετική πρόταση για τη χώρα και αυτό έχει αξία για τους εργαζόμενους, τους πιο αδύναμους, τη μεσαία τάξη. «Η συντήρηση και ο λαϊκισμός από όποιον εκφράζεται είναι οι αντίπαλοί μου. Ξέρουμε να κάνουμε κριτική, δεν μασάμε τα λόγια μας, κάθε τι που λέμε είναι τεκμηριωμένο», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Υποστήριξε ότι δεν καλλιεργεί το Κίνημα Αλλαγής προτάσεις για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι «δεν έχουμε κλείσει την πόρτα μας για διάλογο σε κανένα δημοκρατικό κόμμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό». Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η στάση του Κινήματος Αλλαγής θα επιβραβευτεί στις επόμενες εκλογές, για τις οποίες όποτε γίνουν θα είναι έτοιμο και δεν το φοβίζουν. «Δηλώνω αισιόδοξη. Ακόμα και την ημέρα των εθνικών εκλογών οι δημοσκοπήσεις δεν έδειξαν το ποσοστό που πήραμε», είπε και σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής ασχολείται με τη χώρα, όχι με τον εσωτερικό του κόσμο. «Ασχολούμαστε με το νέο παραγωγικό μοντέλο. Στόχος μας να συνδεθεί η προσδοκία των προοδευτικών πολιτών για το αύριο με το Κίνημα Αλλαγής που είναι η συνέχεια του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών η κ. Γεννηματά ανέφερε πως δεν μπορεί να διανοηθεί το να μπει η χώρα σε δοκιμασία, ενώ δεν έχει ξεπεράσει την υγειονομική δοκιμασία και είναι μπροστά μας η κρίση.

Επανέλαβε ότι δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε, πρέπει να διατηρήσουμε την υγειονομική προσπάθεια καθώς πηγαίνει καλά η αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ για τις οικονομικές της επιπτώσεις, τόνισε ότι δεν γίνεται να στηριχθεί ο τουρισμός χωρίς αλλαγή στον ΦΠΑ, που εξαντλείται μόνο στις πορτοκαλάδες και στους καφέδες. «Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται. Στο ενδιάμεσο πρόγραμμα η πρότασή μας είναι να μειωθεί στο 6% ο ΦΠΑ στην εστίαση και στη διαμονή για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του κλάδου», ζητώντας από την κυβέρνηση να πιέσει τις τράπεζες για να δοθεί ανάσα και οξυγόνο στις επιχειρήσεις.

Η Φώφη Γεννηματά σχολιάζοντας τη πρόταση της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει μάχη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ώστε να εγκριθεί το πακέτο χωρίς περικοπές, αστερίσκους και σκιώδες μνημόνιο «Βρισκόμαστε σε ενισχυμένη εποπτεία με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που προέχει είναι να μην έχουμε ένα σκιώδες μνημόνιο, να το αποφύγουμε. Είναι κρίσιμο πως θα αξιοποιήσουμε το πακέτο ως χώρα. Ακούω για επιτροπές σοφών, είναι καλοί οι επιστήμονες, αλλά χρειάζεται και εξαντλητικός διάλογος των πολιτικών κομμάτων στην Βουλή, αλλά και μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη και να δοθεί το πακέτο για να κλείσουν τρύπες του προϋπολογισμού», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.