ΚΟΣΜΟΣ

Σε «κλοιό» διαδηλωτών η προεδρική κατοικία

HΠΑ: Φυγαδεύτηκε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο!

Σε ένα υπόγειο καταφύγιο για κάποιο χρονικό διάστημα μεταφέρθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που διαδηλωτές που αντιδρούν στη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτ Φλόιντ, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου και πηγή επιβολής του νόμου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν εκεί για κάτι λιγότερο από μία ώρα, προτού μεταφερθεί στον επάνω όροφο. Μια πηγή επιβολής του νόμου και μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσαν στο CNN πως η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ και ο γιος τους, Μπάρον, μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο μαζί του. Σύμφωνα με την πηγή επιβολής του νόμου, το πρωτόκολλο λέει πως εάν μεταφερθεί στο καταφύγιο ο Ντόναλντ Τραμπ, το ίδιο πρέπει να κάνει και με όλα τα προστατευόμενα μέλη.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε τους υπαλλήλους που θα έπρεπε να πάνε σήμερα για δουλειά, να κρύψουν τα πάσο τους μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο εισόδου των μυστικών υπηρεσιών και να τα κρύψουν επίσης φεύγοντας, σύμφωνα με mail που είχε στα χέρια του το CNN. To mail επανέλαβε εντολές για τηλεργασία εφόσον είναι εφικτή και πως εξακολουθεί να υπάρχει «αυξημένη ασφάλεια» λόγω των διαμαρτυριών για την δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στην Μινεάπολη.

 

Law enforcement officers from Calvert County Maryland Sheriff's Office standing on the Ellipse, area just south of the White House in Washington, as they watch demonstrators protest the death of George Floyd, Sunday, May 31, 2020. Floyd died after being restrained by Minneapolis police officers (AP Photo/Alex Brandon)

 

Tear gas billows as demonstrators gather in Lafayette Park to protest the death of George Floyd, Sunday, May 31, 2020, near the White House in Washington. Floyd died after being restrained by Minneapolis police officers (AP Photo/Alex Brandon)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.