MEDIA

«Οι κυνηγοί της αιωνιότητας», Λεωνίδας Δημακόπουλος & Ορέστης Παναγιώτου, στο COSMOTE HISTORY HD

- Μία φιλοσοφική συζήτηση για την φύση της ψυχής στο νέο επεισόδιο της εκπομπής λόγου «Φιλοσοφία στην πράξη»

Οι βραβευμένοι φωτογράφοι Λεωνίδας Δημακόπουλος και Ορέστης Παναγιώτου, που αποτύπωσαν με το έργο τους κάποιες από τις πιο μελανές στιγμές της εθνικής μας ιστορίας, όπως τον Εμφύλιο πόλεμο και τη Δικτατορία, είναι οι πρωταγωνιστές του νέου επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Οι κυνηγοί της αιωνιότητας» (Τρίτη 23/6, 21.00, COSMOTE HISTORY HD).

Οι δύο σπουδαίοι Έλληνες φωτογράφοι ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία ταξιδεύοντας στα νησιά του Αιγαίου, με στόχο να αναδείξουν το φυσικό κάλλος, την μοναδική αισθητική και τις ιδιαιτερότητες κάθε τόπου. Εκεί, ανακάλυψαν τα ερείπια κτιρίων που φιλοξένησαν πολιτικούς εξόριστους κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Το ταξίδι τους άλλαξε προσανατολισμό και ακολούθησε την διαδρομή του φαινομένου της εξορίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά Κάρπαθος, Λέρος, Ικαρία, Γυάρος, Μακρόνησος, Τρίκερι, Χανιά, Κέρκυρα, Αη Στράτης, Αίγινα, Μυτιλήνη.

Μία φιλοσοφική συζήτηση για την ψυχή & η ανακάλυψη ελληνικών και ρωμαϊκών ναυαγίων 2.500 ετών

 Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ανθρώπινης ύπαρξης, η ψυχή, τίθεται στο μικροσκόπιο της ανάλυσης κορυφαίων καθηγητών στο νέο εβδομαδιαίο επεισόδιο της εκπομπής «Φιλοσοφία στην Πράξη». Ειδικότερα, ο Γιάννης Σταματέλλος, Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, η Angie Hobbes, Συγγραφέας, Καθηγήτρια Δημόσιας Κατανόησης της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ και ο Σταύρος Γιαγκάζογλου, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας του ΕΚΠΑ, δίνουν ραντεβού στο στούντιο της COSMOTE TV, κάνοντας μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τη φύση της ψυχής, τη θνητότητα ή αθανασία της και τη σχέση της με το ανθρώπινο σώμα. Μεταξύ άλλων, οι καλεσμένοι της εκπομπής παρουσιάζουν την επιρροή του Χριστιανισμού στον ορισμό της ψυχής, τις διαφορές με την αρχαιότητα, καθώς και με άλλες θρησκευτικές παραδόσεις (Παρασκευή 19/6, 22.00, COSMOTE HISTORY HD).

Με δύο επεισόδια αφιερωμένα σε έναν από τους μεγαλύτερους κατακτητές της ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η σειρά «Ο κόσμος των Ελλήνων».  Οι τηλεθεατές θα ακολουθήσουν το μονοπάτι της εκστρατείας του μεγάλου στρατηγού από την Μακεδονία και την Μικρά Ασία (Δευτέρα 22/6, 22.00, COSMOTE HISTORY HD) μέχρι την Αίγυπτο και την Περσία (Τετάρτη 24/6, 22.00, COSMOTE HISTORY HD), ανακαλύπτοντας την κληρονομιά που άφησε πίσω του, καθώς επέκτεινε την ελληνική κυριαρχία στα βάθη της Ασίας.

Την Κυριακή 21/6 στις 21.00, οι συνδρομητές θα παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Χαμένοι Κόσμοι: Στα βάθη της Μαύρης Θάλασσας», με θέμα τη μεγάλη επιχείρηση ενάλιας αρχαιολογίας στη Μαύρη Θάλασσα, που «έφερε στο φως» ελληνικά και ρωμαϊκά ναυάγια 2.500 ετών. Το ντοκιμαντέρ ανήκει στο πρόγραμμα του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD, «Θησαυροί του βυθού», που προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ παρουσιάζοντας ντοκιμαντέρ για τον αρχαιολογικό και ιστορικό πλούτο των ελληνικών θαλασσών.

 

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα, μετά την προβολή τους, για δωρεάν on demand θέαση, στην  υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.