ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκείνος ήταν το ‘αφεντικό’ στο μαγαζί...

Η πολιτική ευθύνη ανήκει στον Τσίπρα

Τον Αλέξη Τσίπρα ‘δείχνουν’ ως πολιτικά υπεύθυνο για μία σειρά από πράγματα, στον απόηχο των αποκαλύψεων για τον Νίκο Παππά, αλλά και τον Πάνο Καμμένο νωρίτερα, καθώς και εκείνων για τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε ως μαγαζί, και τα λέει αυτά ο κ. Παππάς, ο οποίος ήταν ο εκ δεξιών του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα. Λέει λοιπόν, ο κ. Παππάς, στο ηχητικό που ακούστηκε στην επιτροπή της Βουλής, ότι υπήρχε παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου μέσα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο κάποιες φορές μάλιστα δημιουργούσε προβλήματα στο κεντρικό μαγαζί (...) Υπάρχουν αποκαλύψεις για το παρακράτος μέσα στο οποίο ήταν μπλεγμένος ο συγκυβερνήτης, ο κ. Καμμένος, το οποίο είχε πλοκάμια στην Αστυνομία και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι το γνώριζε από το 2016. Και ο κ. Τσίπρας, που είναι ο επικεφαλής, το ‘αφεντικό’ του μαγαζιού, τα γνωρίζει όλα αυτά και δεν κάνει τίποτα», περιγράφοντας την κατάσταση όπως την αντιλαμβάνονται στο Κίνημα Αλλαγής, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο Creta TV. «Γιατί συνέχισε ο κ. Τσίπρας να συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο ενώ γνώριζε από το 2016 όλη αυτή τη δράση; Εκβιαζόταν; Εκβίαζε; Γιατί ανεχόταν το παραμάγαζο του κ. Παπαγγελόπουλου, το οποίο μάλιστα έρχεται από τα σπλάχνα της δεξιάς; Από το βαθύ κράτος της δεξιάς, που ξεκίνησε τη δράση του πολύ νωρίτερα από το ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε και επί ΣΥΡΙΖΑ; Δεν γνώριζε τη δράση του κ. Παππά, ο οποίος αντιλαμβανόταν την Κυβέρνηση ως μαγαζί; Τι έκανε για όλα αυτά; Ο κ. Παπαδημούλης, για τον οποίο προέκυψε μείζον ηθικό ζήτημα με τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του, κρατά τη θέση του μια χαρά και μία συγγνώμη φαίνεται ότι είναι αρκετή», συνέχισε η Φώφη Γεννηματά, στρέφοντας τα πυρά της και κατά της κυβερνώσας παράταξης. «Γιατί η ΝΔ δείχνει μόνο τον ενδιάμεσο, τον κ. Παππά και απαλλάσσει πλήρως από τις ευθύνες του τον κ. Τσίπρα, που είναι το ‘αφεντικό’ στο μαγαζί;», διερωτήθηκε η ίδια, διευκρινίζοντας πάντως πως μιλά για πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, να τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας για όλα όσα έκανε ο κ. Παππάς και ο κ. Καμμένος, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στο Θέμα 104,6. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να τοποθετηθεί. Όσο καλύπτει και τον κ. Παππά και τον κ. Καμμένο, η ευθύνη πηγαίνει στον ίδιο, ο οποίος τους επέλεξε», είπε, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα κόμμα (σ.σ. τον ΣΥΡΙΖΑ) που αποδεικνύεται με τα σποτ που κάνει, την υπόθεση Παπαδημούλη κ.ο.κ. ότι κάνει ‘μπίζνες’ ακόμα και με το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Την ίδια ώρα, πάντως, ο κ. Χρηστίδης, επιχείρησε να ρίξει γέφυρες προς όσους προοδευτικούς πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και τώρα απογοητεύονται από αυτόν. «Κάποιος που εμπιστεύθηκε και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορούσε να ξέρει ποτέ, τι θα έκανε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις που είδαμε να εξελίσσονται», είπε, τονίζοντας πως στην πρώην κυβέρνηση δεν είχαν καμία σχέση με ένα αξιακό πολιτικό πλαίσιο, που θα έπρεπε να σηματοδοτεί η Αριστερά και η Κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.