ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι χρήστες του Tik Tok χάλασαν τη φιέστα του Τραμπ στην Οκλαχόμα

Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να προεξοφλούσε ότι η πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση έπειτα από μήνες θα είναι επική, αλλά το αποτέλεσμα τον διέψευσε οικτρά.

Και φαίνεται πώς έβαλαν το χεράκι τους σ’ αυτό έφηβοι χρήστες του Tik Tok που φρόντισαν μ’ ένα απίστευτο κόλπο να μείνει μισοάδεια η αρένα των 19.000 θέσεων στην Τάλσα της Οκλαχόμα. Πώς τα κατάφεραν; Τις τελευταίες μέρες άτομα που αντιτίθενται στην εμπρηστική ρητορική και τις διχαστικές πολιτικές του Ρεπουμπλικανού προέδρου των ΗΠΑ συντονίστηκαν μέσω του Tik Tok κι άλλων social media προκειμένου να εγγραφούν με ψευδώνυμα και χρησιμοποιώντας ψεύτικους λογαριασμούς προκειμένου να κρατήσουν χιλιάδες εισιτήρια για την προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, αν και δεν είχαν καμία πρόθεση να παραστούν. Το μήνυμα διαδόθηκε μεταξύ πολιτικοποιημένων εφήβων, ειδικά οπαδών της κορεάτικης ποπ μουσικής (K-Pop). Μemes στο Tik Tok, που έδειχναν εφήβους να χορεύουν μπροστά από εικόνες τους στους χώρους κράτησης εισιτηρίων για τη συγκέντρωση του Τραμπ υπό τους ήχους της “Macarena” , έγιναν viral με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν πολλοί άλλοι το παράδειγμά τους

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος κόμπαζε ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άτομα είχαν εγγραφεί για να παρακολουθήσουν την ομιλία του - μετά και την άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Τάλσα υπό τον φόβο επεισοδίων, που ο ίδιος ανακοίνωσε - μολονότι το γήπεδο Bank of Oclahoma Center διαθέτει 19.000 θέσεις. Ο Τραμπ σκεφτόταν μάλιστα να μιλήσει στο πλήθος που δεν θα κατάφερνε να μπει στην αρένα με μια σκηνή που θα στηνόταν εκτός του χώρου, αλλά δεν χρειάστηκε. Ελάχιστες χιλιάδες υποστηρικτές του έδωσαν τελικά το παρόν, με εκπροσώπους της καμπάνιας του να αποδίδουν το φιάσκο σε «εξτρεμιστές διαδηλωτές, τη μήνη των οποίων ενέτειναν τα τρομολαγνικά ρεπορτάζ των ΜΜΕ».

Αγνωστο, βέβαια, παραμένει σε ποιο βαθμό οφείλεται το φιάσκο της φιέστας του Τραμπ στο κόλπο αυτό των εφήβων χρηστών των social media. Αλλά οι αντίπαλοι του ενοίκου του Λευκού Οίκου πανηγύρισαν στο Διαδίκτυο.

«Η 16χρονη κόρη μου κι οι φίλες της στο Παρκ Σιτι τις Γιούτα έχουν εκατοντάδες εισιτήρια», έγραψε στο Twitter ο Στιβ Σμιντ, σύμβουλος πολιτικής στρατηγικής που είχε συνεργαστεί με τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους τον νεότερο και τον εκλιπόντα γερουσιαστή της Αριζόνα Τζον Μακέιν. Και πέταξε το καρφί στον Τραμπ: «Σε νίκησαν οι έφηβοι της Αμερικής».

Ανάλογα σχόλια έκαναν κι άλλοι γονείς και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης… Ο μουσικός Ελάιτζα Ντάνιελ, με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Lil Phag, κάλεσε τους followers του στο Tik Tok εδώ και μέρες να κάνουν κρατήσεις για την ομιλία του Τραμπ στην Τούλσα. Χθες Σάββατο τους ρώτησε στο Twitter πόσοι είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες του. Δεκάδες απάντησαν ότι είχαν κάνει κράτηση λίγων εισιτηρίων και … δικαιολογήθηκαν με ειρωνικά σχόλια ότι δεν θα μπορούσαν να πάνε στην αρένα επειδή είχαν να βγάλουν τα φυτά τους για … βόλτα, ή να ποτίσουν τις… πέτρες στον κήπο τους. «Είναι φανταστικό να βλέπεις αυτή τη γενιά να ορθώνει ανάστημα και να πολεμά με δημιουργικότητα για τις αξίες της», είπε ο Ντάνιελ, αποδίδοντας σε θαυμαστές της K-Pop την πατρότητα της ιδέας του σαμποτάζ στον Τραμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.