ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με σοβαρές καταγγελίες ο φασίστας... νταής

ΗΠΑ: Ο τοπικός επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν στη Βιρτζίνια έριξε το αμάξι σε διαδηλωτές!

Ένας άνδρας που αυτοχαρακτηρίστηκε τοπικός επικεφαλής της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν, εμφανίστηκε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου επειδή έριξε το αυτοκίνητό του εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν στη Βιρτζίνια, μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό.

«Ο Χάρι Χ. Ρότζερς, 36 ετών, κατηγορείται για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης με δόλο και βανδαλισμό. Μετά τη διεξαγωγή έρευνας ενδέχεται να του απαγγελθούν και άλλες κατηγορίες», έγραψε στο Twitter η Σάνον Τέιλορ, εισαγγελέας της κομητείας Χένρικο της Βιρτζίνια.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο Ρότζερς οδήγησε σκοπίμως το αυτοκίνητό του μέσα από ένα πλήθος ανθρώπων που έκλειναν έναν δρόμο στο Ρίτσμοντ της Βιρτζίνια διαμαρτυρόμενοι για τον φόνο του Φλόιντ. Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από το συμβάν.

Σύμφωνα με την Τέιλορ, ο Ρότζερς είναι «κατ’ ομολογία του και όπως καταδεικνύεται από μια περιήγηση στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης επικεφαλής της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ κάνει προπαγάνδα υπέρ της ιδεολογίας της υπεροχής της λευκής φυλής».

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WTVR μετέδωσε αρχειακό υλικό από τον Ρότζερς να φορά τη λευκή ρόμπα, χαρακτηριστική των μελών της Κου Κλουξ Κλαν, και να κρατά μια σημαία της Συνομοσπονδίας...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.