ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Νέα μικρή αμερικανική μελέτη

ΗΠΑ: Τα μωρά έως 3 μηνών με Covid-19 συνήθως έχουν μόνο πυρετό

Τα μωρά, ηλικίας έως τριών μηνών, τα οποία μολύνονται από τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, έχουν συνήθως πολύ ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19, μόνο με πυρετό και χωρίς ιδιαίτερα αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με μία νέα μικρή αμερικανική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής δρα Λίνα Μιδάλ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων Ann & Robert Lurie του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό «The Journal of Pediatrics», παρακολούθησαν 18 μωρά ηλικίας δέκα έως 88 ημερών με Covid-19, από τα οποία τα μισά είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο, ενώ ένα ήταν πλήρως ασυμπτωματικό. Κανένα μωρό δεν έπαθε πνευμονία, δεν χρειάστηκε χορήγηση οξυγόνου, αναπνευστική υποστήριξη ή εισαγωγή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα περισσότερα μωρά (το 78%) είχαν πυρετό, ενώ άλλα συμπτώματα ήταν ο βήχας, η ρινική συμφόρηση και τα γαστρεντερικά (δυσκολία διατροφής, εμετοί, διάρροια). Παρά την ήπια κλινική εικόνα τους, πάντως, βρέθηκε αξιοσημείωτα υψηλό ιικό φορτίο στα δείγματα που ελήφθησαν από τη μύτη τους.

«Τα μωρά έχουν, κυρίως, ήπια νόσο και δεν φαίνεται να κινδυνεύουν περισσότερο από σοβαρή Covid-19, όπως είχε αρχικά αναφερθεί από την Κίνα. Τα περισσότερα έχουν πυρετό. Είναι ασαφές κατά πόσο τα μωρά με πυρετό και θετικό τεστ για SARS-CoV-2 χρειάζονται, πράγματι, εισαγωγή στο νοσοκομείο», δήλωσε η κ. Μιδάλ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.