ΚΟΣΜΟΣ

Δίχως μέτρα προστασίας από την πανδημία χιλιάδες εργαζόμενοι

Ιταλία: Νέα εστία μετάδοσης κορωνοϊού στην Μπολόνια - 64 κρούσματα σε εταιρεία

Πολλές είναι οι εταιρείες ανά τον κόσμο που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και μη διασποράς του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να την αύξηση των κρουσμάτων σε Ιταλία, αλλά και Γερμανία. Νέα εστία μετάδοσης του κορωνοϊού φαίνεται να υπάρχει στη Μπολόνια, στην έδρα ιταλικής εταιρείας ταχείας παράδοσης δεμάτων και αλληλογραφίας.

Συνολικά, διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό 64 άνθρωποι, εκ των οποίων σαράντα επτά είναι εργαζόμενοι της εταιρίας στη Μπολόνια και οι υπόλοιποι δεκαεπτά συγγενείς και φίλοι τους. «Οι εργαζόμενοι είναι κατατρομαγμένοι. Ζητάμε να κλείσουν τα γραφεία, διότι η υγεία των ανθρώπων είναι πολυτιμότερη από τα κέρδη και την παραγωγή», δήλωσε ο γραμματέας του τομέα μεταφορών του συνδικάτου Uil, Μαουρίτσιο Λάγκο, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή δεν έτυχαν σεβασμού τα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν υπογραφεί, ενώ παράλληλα προσθέτει ότι «απαιτείται να σταματήσουν να εργάζονται, το γρηγορότερο δυνατό, όχι μόνον οι εσωτερικοί υπάλληλοι της διοίκησης, αλλά και οδηγοί της εταιρίας, οι οποίοι είναι συνεχώς εν κινήσει και κάθε ημέρα έρχονται σε επαφή με σχεδόν αμέτρητο αριθμό ανθρώπων».

Υπενθυμίζεται ότι η Λομβαρδία στην Ιταλία ήταν η πιο σκληρά χτυπημένη από τον κορωνοϊό περιοχή της Ευρώπης. Το AP είχε αναφέρει ότι η περιφέρεια «χτυπήθηκε» από την «τέλεια καταιγίδα».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.