ΚΟΣΜΟΣ

Στην επαρχία Φουτζιάν

Κίνα: Επίθεση με τρεις νεκρούς και επτά τραυματίες σε σούπερ μάρκετ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι επτά τραυματίστηκαν στην διάρκεια επίθεσης από έναν άνδρας μέσα σε σούπερ μάρκετ, σε κοινότητα της ανατολικής Κίνας.

Η επίθεση, που είναι η δεύτερη μέσα σε ένα 24ωρο στη χώρα, έγινε το βράδυ της Πέμπτης σε κοινότητα της επαρχίας Φουτζιάν, σύμφωνα με δελτίο Τύπου των αρχών. Αργότερα, «η αστυνομία έθεσε υπό κράτηση κάποιον κ. Τζιανγκ, 35 ετών. Ο ύποπτος παραδέχθηκε την ενοχή του για τα γεγονότα», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. Δεν γίνεται αναφορά στο είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε στην ανακοίνωση.

Οι επτά τραυματίες νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και για την υπόθεση διενεργείται διεξοδική έρευνα, κατά το δελτίο Τύπου. Αυτό το είδος επιθέσεων δεν είναι σπάνιο στην Κίνα, όπου η κατοχή πυροβόλων όπλων είναι αυστηρά ελεγχόμενη.

Επίσης χθες, επίθεση με μαχαίρι είχε αποτέλεσμα να τραυματιστούν 39 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλοί μαθητές, μέσα σε πρωτοβάθμιο σχολείο της Γκουάνσι, στο νότιο τμήμα της χώρας. Δύο ενήλικοι έχουν τραυματιστεί σοβαρά, πάντως δεν θεωρείται ότι διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Κατά δημοσιεύματα σε κινεζικά ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν τις αρχές, ο βασικός ύποπτος ήταν ένας φύλακας στο σχολείο, ηλικίας περίπου 50 ετών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.