ΚΟΣΜΟΣ

Χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας αναγκάζονταν να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην Πουέμπλα

Κορωνοϊός: Δεκάδες εργαζόμενοι σε εργοστάσια της Volkswagen στο Μεξικό διαγνώστηκαν με τον ιό!

Η θυγατρική της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen AG στο Μεξικό ανακοίνωσε ότι περίπου το 2% των εργαζομένων της έχουν ή είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό, την ώρα που οι εγκαταστάσεις της -όπως και άλλα εργοστάσια- ανοίγουν ξανά πριν καν καταγραφεί η κορύφωση της πανδημίας στη χώρα.

Η Volkswagen ανακοίνωσε την περασμένη Τρίτη ότι κάλεσε τους εργαζομένους της να επιστρέψουν, κατά μειωμένο ποσοστό, στις εγκαταστάσεις της στην Πουέμπλα, όπου παράγονται οχήματα με τα σήματα της ίδιας και της θυγατρικής της Audi. Άλλες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, ειδικά των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, ξανάρχισαν τη δραστηριότητά τους σε άλλες περιοχές του Μεξικού μία ως δύο εβδομάδες πριν από τη VW.

Η πολιτεία Πουέμπλα είναι ανάμεσα σε αυτές που υφίστανται τα πιο βαριά χτυπήματα από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς εκεί υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις στις οποίες εκατοντάδες εργαζόμενοι αναγκάζονταν να δουλεύουν χωρίς επαρκή μέτρα προστασίας, «μοιράζοντας» μεταξύ τους τον κορωνοϊό.

Η διεύθυνση της μεξικανικής θυγατρικής της Volkswagen, ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι που προσβλήθηκαν (μέχρι τώρα έχουν καταγραφεί 100), κόλλησαν την περίοδο που ήταν κλειστά τα εργοστάσιά της στα τέλη Μαρτίου, ως την επανέναρξη της λειτουργίας τους.

Χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας, ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 759 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 4.577 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται σε 22.584 νεκρούς επί συνόλου 185.122 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί επίσημα ότι προσβλήθηκαν.

Ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, στο όνομα της προστασίας της οικονομίας και ικανοποιώντας το αίτημα των βιομηχάνων, επέτρεψε το άνοιγμα των εργοστασίων την ώρα που δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οι θάνατοι ή τα κρούσματα μόλυνσης μειώνονται.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.