ΕΛΛΑΔΑ

Φόβοι για νέο κύμα

Κορωνοϊός: Σχεδόν 8.400 οι νεκροί στο Ιράν

Το υπουργείο Υγείας του Ιράν κάλεσε σήμερα τους πολίτες να φοράνε μάσκες στους δημόσιους χώρους, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, έπειτα από τις προειδοποιήσεις πως η Ισλαμική Δημοκρατία μπορεί να αντιμετωπίσει ένα νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

Υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι μπορεί να υπάρξει ένα δεύτερο, ισχυρότερο κύμα μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό αν οι πολίτες αγνοήσουν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ο απολογισμός των θανάτων από κορονοϊό στο Ιράν έφθασε σήμερα τους 8.351, με 70 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Κιανούς Τζαχανπούρ. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ήταν 2.043, είπε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 173.832.

«Όλοι πρέπει να φορούν μάσκες όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους όπως καταστήματα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου η πλήρης τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης δεν είναι εφικτή», είπε ο Τζαχανπούρ.

Με 3.574 νέες μολύνσεις, το Ιράν κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μέσα σε μία ημέρα την περασμένη Πέμπτη. Οι αρχές έχουν πει πως η διεύρυνση των διαγνωστικών τεστ μπορεί να είναι ένας λόγος για την αύξηση του αριθμού των καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Το Ιράν επέβαλε περιορισμούς προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της COVID-19 στα μέσα Απριλίου. Άρχισε να τους χαλαρώνει μετά την πτώση του ημερήσιου αριθμού θανάτων και κρουσμάτων, εν μέρει λόγω των ανησυχιών για την επίπτωση των μέτρων στην σκληρά πληττόμενη από τις κυρώσεις οικονομία.

Όμως ο ρυθμός των καταγεγραμμένων μολύνσεων αυξήθηκε και πάλι τον Μάιο και η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επαναφέρει περιορισμούς σε ορισμένες επαρχίες έπειτα από τοπικά ξεσπάσματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.