ΥΓΕΙΑ

Θα γίνουν σε 3.000 άτομα

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε στη Βραζιλία η δοκιμή του εμβολίου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης

Ξεκίνησαν στη Βραζιλία το σαββατοκύριακο που πέρασε, οι ανθρώπινες δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου καταπολέμησης του κορωνοϊού, το οποίο ανέπτυξε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με όσα δήλωσε το Ίδρυμα Lemann, που χορηγεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια.

Οι δοκιμές θα γίνουν σε 2.000 εθελοντές εργαζόμενους στον τομέα της υγείας στο Σάο Πάολο και σε 1.000 άτομα στο Ρίο ντε Τζανέιρο και διεξάγονται από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο (Universidade Federal) του Σάο Πάολο και την αλυσίδα νοσοκομείων Rede D’Or,

Ο ρυθμιστικός φορέας υγείας της Βραζιλίας, Anvisa ενέκρινε τις κλινικές δοκιμές του πιθανού εμβολίου σε ανθρώπους, ενώ υπενθυμίζεται πως αυτό αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με την υποστήριξη της AstraZeneca, νωρίτερα τον Ιούνιο.

Η Βραζιλία, η οποία εξακολουθεί να δέχεται ισχυρά «χτυπήματα» από την πανδημία, είναι η πρώτη χώρα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου που άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιο της Οξφόρδης.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητά του, οι ερευνητές αναμένουν να ξεκινήσουν το λανσάρισμα του εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.