Μία εξαιρετική συνταγή για κοτοσαλάτα με μπέικον και blue cheese.
Υλικά
450 γρ στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα και κόκαλο
8 φέτες μπέικον
1/2 φλ blue cheese μαγιονέζα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια λεπτοκομμένα
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
λίγο blue cheese, θρυμματισμένο, για το γαρνίρισμα
αλάτι κατά βούληση
πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας, αφήνοντας το λίπος που έχει βγάλει στο τηγάνι.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομματάκια.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σκόρδο και αλατοπίπερο και το βάζουμε στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό τους να μην είναι ροζ.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ, καλύπτουμε (όταν κρυώσει) και βάζουμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει αρκετά το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκιές και σε ένα μεγάλο μπολ το ανακατεύουμε με το μπέικον, τα κρεμμυδάκια και τη blue cheese μαγιονέζα.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με θρυμματισμένο blue cheese, αβγά βραστά, αβοκάντο και ντομάτα.
Ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την καθιερωμένη, γενική ακρόαση ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα