ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του ΓΓ του ΚΚΕ στη Θράκη

Κουτσούμπας: «Πάγια θέση του ΚΚΕ η προστασία και προβολή των αιτημάτων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων»

«Πολύ χρήσιμη χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, ο Δη»μήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος από χθες πραγματοποιεί διήμερη περιοδεία στη Θράκη.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν τα προβλήματα που απασχολούν τον δήμο, όπως αυτό της πληθυσμιακής κατάρρευσης», που, όπως σημείωσε, «έχει να κάνει με τις τεράστιες ελλείψεις, τον μη σχεδιασμό της οικονομίας προς όφελος του λαού, των λαϊκών συμφερόντων», την έλλειψη υποδομών, την ανυπαρξία βιομηχανικής ανάπτυξης, καθώς και «την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και τα προβλήματα με τις προσφυγικές ροές».

Αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς», με τη «μη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, είτε με την έλλειψη αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, είτε με τις διάφορες καταστροφές που συμβαίνουν, αλλά κυρίως με το ότι είναι πολύ ακριβό το κόστος παραγωγής, είναι πολύ χαμηλές οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα ο αγρότης να μην μπορεί να επιβιώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Επαναλαμβάνοντας τα προβλήματα που διαπίστωσε ότι αντιμετωπίζει ο νομός Έβρου στους τομείς της υγείας και της παιδείας, ήτοι την στελέχωση των νοσοκομειακών μονάδων και Κέντρων Υγείας, την μείωση σχολικών μονάδων, την υπογεννητικότητα, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί από χθες σε Αλεξανδρούπολη και σήμερα στην Ορεστιάδα, ο κ. Κουτσούμπας δεσμεύτηκε για την ανάδειξη και επίλυσή τους «όχι στα λόγια αλλά με πράξεις, με ενέργειες στη Βουλή».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ορεστιάδας δήλωσε: «Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία. Ο κ. Κουτσούμπας ήταν ενήμερος για όλα, τα γνωρίζει πολύ καλά και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να στηριχθεί η τοπική κοινωνία, η τοπική οικονομία, κυρίως ο πρωτογενής τομέας». Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα, «ότι με την παρουσία που έχει το ΚΚΕ, θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις του, με τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις για την προώθηση των θεμάτων έτσι ώστε να δοθεί λύση σ' αυτά τα τεράστια προβλήματα».

Στις Καστανιές

«Το Φυλάκιο στις Καστανιές είναι ένα προκεχωρημένο φυλάκιο που δίνει καθημερινά τη μάχη του σ' αυτή την ακριτική περιοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στη Θράκη.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η επίσκεψη αυτή δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική, καθώς το ΚΚΕ θέλει να τιμήσει μέσα από την επίσκεψη και από τη συζήτηση με τους στρατευμένους νέους και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την πάλη του ελληνικού λαού για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, για την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας και για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία με όλους τους γειτονικούς λαούς, ενάντια στις επεμβάσεις και τους πολέμους».

Με το δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών

Με τον δήμαρχο Μαρώνειας - Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο ολοκληρώθηκε ο κύκλος των συναντήσεων του ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Θράκη.

Κατά τη συνάντηση στο δημαρχείο Σαπών, στην οποία συμμετείχε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ Ιμπράμ Ιμπραήμ Κερατζή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν τους κατοίκους της περιοχής. Επιπλέον, του παραδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις του δήμου σχετικά με τη λειτουργία των χρυσωρυχείων στο Πέραμα και τις Σάπες, για το κλείσιμο του προσωρινού οικισμού Ποντίων, για την ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων κ. ά.

Ανάμεσα στα αιτήματα και η διαδικασία που εκκίνησε ο δήμος για την ένταξη του αρχαίο θεάτρου Μαρώνειας στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Για το θέμα αυτό ο ΓΓ  του ΚΚΕ υπέγραψε στο βιβλίο «Κύκλος Φίλων Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας». Ο δήμαρχος πρόσφερε στον Δ.ημήτρηΚουτσούμπα ένα καλάθι με τοπικά προϊόντα.

Στο νοσοκομείο του Διδυμότειχου

Το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου επισκέφτηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θράκη Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον Χρήστο Καπετανίδη, διοικητή του νοσοκομείου, καθώς και με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Ευθυμία Μπουτζίκα και τον αντιπρόεδρο, Κώστα Ναζλή.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του νοσοκομείου επέδωσαν στον κ. Κουτσούμπα υπόμνημα των αιτημάτων τους, όπου μεταξύ άλλων διεκδικούν «μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, ένταξη στα  Βαρέα και Ανθυγιεινά, λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση». Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των υγιειονομικών τόνισαν ότι «οι ελλείψεις στο νοσοκομείο είναι δραματικές, κάτι που δεν αντιμετωπίστηκε ούτε την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού»,.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι «χρειάζεται επαρκής χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού κ.ά. προσωπικού», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι «το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα και τους αγώνες των υγειονομικών και θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε αυτήν την κατεύθυνση»

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.