ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: «Απάνθρωπο το ξεσπίτωμα κατατρεγμένων συμπολιτών μας»

Την πολιτική Μηταράκη στο προσφυγικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι ο υπουργός Μετανάστευσης «προχωρά από σήμερα σε εξώσεις περίπου 11 χιλιάδων προσφύγων από δομές φιλοξενίας χωρίς κανένα σχεδιασμό και καμία πρόνοια για την επόμενη μέρα».

Όπως σημειώνει, «ο κ. Μηταράκης, υπερδραστήριος όταν πρόκειται για απευθείας αναθέσεις έργων πολλών εκατομμυρίων στο προσφυγικό, μυστικά κονδύλια και διορισμό στρατού μετακλητών υπαλλήλων, κρύβεται μέσω “διαρροών” για το σοβαρό αυτό ζήτημα που έχει προκύψει λόγω της εγκληματικής του αμέλειας».

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι «το απάνθρωπο ξεσπίτωμα των κατατρεγμένων συμπολιτών μας, θα έχει αποτέλεσμα την δημιουργία χιλιάδων αστέγων προσφύγων στις πόλεις μας και ιδιαίτερα στην Αθήνα, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει η κυβέρνηση την ακροδεξιά της πτέρυγα με θεάματα μισανθρωπισμού, ενώ την ίδια στιγμή η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί τις εξελίξεις με “σταυρωμένα χέρια” για να διαφυλάξει τον “ευρωπαϊκό τρόπο ζωής”».

Επικρίνοντας και τον πρωθυπουργό και τον δήμαρχο Αθηναίων, το ΜέΡΑ25 αναφέρει ότι τόσο για την κυβέρνηση της Ν.Δ. όσο και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, οι εξώσεις φαίνεται πως αποτελούν στοιχείο ταυτοτικό της κυβερνητικής τους πολιτικής, μιας και κάτι αντίστοιχο δρομολογούν και για όσους συμπολίτες μας έχουν «κόκκινα δάνεια» μετά το πέρας της 3μήνης παράτασης προστασίας που «γενναιόδωρα» τους έδωσε η τρόικα, και θέτει το ερώτημα:

«Θέλει άραγε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπακογιάννης να μείνουν στο συλλογικό υποσυνείδητο ως ο πρωθυπουργός και ο δήμαρχος των χιλιάδων εξαθλιωμένων αστέγων στους δρόμους της Αθήνας;»

Τέλος, το ΜέΡΑ25 ανακοινώνει ότι προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλία και να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή «ώστε κανένας να μην μπορέσει να κρυφτεί πίσω από την καλοπληρωμένη μιντιακή του ασυλία».

«Απαιτούμε, εδώ και τώρα, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης εντός του ανθρωπιστικού πλαισίου για όλους τους συμπολίτες μας χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.