ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα παρέμβαση Γερουλάνου

Να είναι πρώτη προτεραιότητα ο Άνθρωπος

Νέα παρέμβαση που θα συζητηθεί, πραγματοποίησε ο Παύλος Γερουλάνος, που δεν έχει κρύψει ποτέ τις διαφορές του, σε πολιτικό και μόνο επίπεδο, από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, αν και ο ίδιος παραδοσιακά αυτοπροσδιορίζεται ως ΠΑΣΟΚ. Για άλλη μια φορά, τονίζει την ανάγκη η έμφαση να δοθεί στην Πολιτική και όχι στην Οικονομία, ενώ δείχνει να προειδοποιεί το πολιτικό σύστημα ότι η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη από ό, τι θέλει εκείνο να την αντιμετωπίζει.

«Τα πάντα αλλάζουν, αλλά τα κόμματα μένουν ίδια», παρατηρεί ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στο Astra TV Θεσσαλίας. «Σήμερα βλέπουμε μετά από μία τεράστια κρίση, που θα έπρεπε να μας ωθήσει να αλλάξουμε πολλά από αυτά που κάναμε μέχρι σήμερα, βλέπουμε κόμματα που ακόμα διαπραγματεύονται ένα οικονομικό και κοινωνικό μοντέλο το οποίο έχει ξεπεραστεί από την κοινωνία», είπε, εξηγώντας ότι για αυτό πολύς κόσμος απέχει από την πολιτική διαδικασία, κάτι που θα έπρεπε να ‘χτυπήσει καμπανάκι’ στους ιθύνοντες. «Αυτό που χρειάζεται να δουλέψουμε είναι πολιτικές προτάσεις, με σοβαρές τομές στις δομές του κράτους και της κοινωνίας, όπου πρώτη προτεραιότητα είναι ο Άνθρωπος και όχι η Οικονομία. Σήμερα θυσιάζουμε τα πάντα για την Οικονομία και αυτό οδηγεί σε λάθος αποφάσεις», λέει μεταξύ άλλων.

Παρατηρώντας ότι διαχρονικά η Πολιτική δελεάζεται από το χρήμα, ο πρώην υπουργός σημειώνει: «Αν καταλάβουμε ότι η δύναμη της ψήφου είναι μεγαλύτερη από τη δύναμη του ευρώ ή του δολαρίου, τότε θα έχουμε και πολιτικούς που όχι μόνο αντιστέκονται σε αυτό το δέλεαρ αλλά δημιουργούν και τις δομές και τις συνθήκες ώστε αυτό να γίνεται όλο και πιο δύσκολο». Κόντρα στο σύνηθες, στο άκουσμα των μεταρρυθμίσεων ο κόσμος να θεωρεί ότι πρόκειται για κάτι που θα τον ‘χτυπήσει’ οικονομικά, ο Παύλος Γερουλάνος προτείνει ότι αυτό που πρέπει να δείξουν οι πολιτικοί ταγοί της χώρας είναι ότι η πολιτική μεταρρύθμιση είναι μία αλλαγή στο πώς λειτουργεί η κοινωνία μας. «Αυτό είναι θέμα επιλογών. Το αν θα αφήσουμε την πολιτική έρμαιο του χρήματος, είναι κάτι που το επιλέγουμε εμείς», λέει, μη μασώντας τα λόγια του και με τον κίνδυνο να γίνει δυσάρεστος σε κάποιους.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, δε, σημειώνει ότι «δεν θέλουμε κόμματα δυσφορίας, αλλά κόμματα δημιουργίας, κόμματα που προσφέρουν εναλλακτικό όραμα». Και αυτό διότι παρατηρεί ότι έχουμε ένα πεπαλαιωμένο παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο που δεν συζητάμε καν πώς θα αλλάξει. Για παράδειγμα, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου επισημαίνει ότι το πώς θα επενδύσει η κυβέρνηση σήμερα τα χρήματα κάνει όλη τη διαφορά. «Αν πεις ότι θα επενδύσεις εκεί που υπάρχουν ήδη, χάνεις την ευκαιρία να δημιουργήσεις νέες αγορές. Η κυβέρνηση τείνει να ρίξει χρήματα εκεί όπου υπάρχει ήδη τουρισμός. Και εγώ λέω γιατί δεν κρατάτε χρήματα για να αναπτυχθούν διαφορετικοί τύποι τουρισμού στη Θράκη και την Ήπειρο που είναι από τις πιο φτωχές περιοχές», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.