ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κίνημα Αλλαγής ‘ασπίδα για τη Δημοκρατία’

Ο Τσίπρας στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη

«Βούτυρο στο ψωμί» του Κινήματος Αλλαγής είναι τα όσα έρχονται στο φως το τελευταίο διάστημα για ‘τα έργα και τις ημέρες’ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποκαλύψεις γύρω από τον Νίκο Παππά, δεν είναι οι μόνες που δίνουν ‘πάτημα’ στην Χαριλάου Τρικούπη να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το... χαμένο του ηθικό πλεονέκτημα. Είναι όμως αυτές, που αγγίζουν -κατά την Χαριλάου Τρικούπη- την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που «αντιλαμβανόταν την εξουσία ως μαγαζί-γωνία», στιγματίζοντάς την ανεπανόρθωτα και καθιστώντας την ‘ανίκανη’ να αποτελέσει το ανάχωμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είναι τυχαίο ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή, στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη και της Φώφης Γεννηματά προσωπικά μπήκε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ως το ‘αφεντικό’ του ‘μαγαζιού’, που δεν πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο, όπως επιχείρησε να τον αφήσει σε πρώτη φάση η ΝΔ, επειδή πιθανώς τη ‘βολεύει’ ως πολιτικός αντίπαλος, όπως υπονοούν στελέχη του κόμματος. Βεβαίως, στην Χαριλάου Τρικούπη καθιστούν απολύτως σαφές ότι οι ευθύνες που καταλογίζουν στον πρώην πρωθυπουργό είναι πολιτικές, πράγμα που κάνουν και σε σειρά άλλων υποθέσεων, όπως αυτές του Πάνου Καμμένου, του Δημήτρη Παπαδημούλη, και του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, παραπέμποντας στη Δικαιοσύνη για οτιδήποτε άλλο. Μία Δικαιοσύνη, για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας της οποίας, έχουν ήδη προαναγγείλει πρωτοβουλίες.

Στο Κίνημα Αλλαγής μιλούν άλλοτε για μπίζνες και οικονομικά συμφέροντα, και άλλοτε για παραδικαστικά κυκλώματα και παρακρατικές λογικές της πρώην κυβέρνησης. Επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπορεί πια να αποτελέσει το ‘αντίπαλο δέος’ στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να προστατεύσει τον λαό από αυτά που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ». Επιπλέον, καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς ή της Σοσιαλδημοκρατίας, ξεκόβοντας για άλλη μία φορά ακόμα και την παραμικρή υπόνοια περί συνεργασίας τους ‘με μαγαζί και παραμάγαζο’, αφού όπως χαρακτηριστικά λένε «δεν θα γίνουμε εμείς το ‘πλυντήριο’.

Έτσι, αποστέλλουν σαφές μήνυμα και στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής, στον βαθμό που κάποιοι θα καλοέβλεπαν μία τέτοια συμπόρευση, αν και στον απόηχο των τελευταίων αποκαλύψεων και της φθοράς που αυτές συνεπάγονται για τον ΣΥΡΙΖΑ, οι φωνές αυτές σίγησαν, τουλάχιστον προς το παρόν. Αντίθετα, στο Κίνημα Αλλαγής, έχουν σκοπό να εμφανίσουν εαυτόν ως το μόνο προοδευτικό αντίβαρο στη συντήρηση που εκφράζει η ΝΔ. «Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, ασπίδα για τη Δημοκρατία, στήριγμα για την κοινωνία», είναι η καθόλου τυχαία φράση που επέλεξε να χρησιμοποιήσει σε δηλώσεις της προ ημερών η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.