ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Συντυχάκης για το πολυνομοσχέδιο της Παιδείας

«Όλες οι κυβερνήσεις ξήλωναν το πουλόβερ της Δημόσιας Εκπαίδευσης»

«Όλες οι κυβερνήσεις ξήλωναν το πουλόβερ της δημόσιας εκπαίδευσης για να προσαρμοστεί πλήρως το σχολείο στην οικονομία της αγοράς και στις κάθε φορά προτιμήσεις του κεφαλαίου για το μέγιστο κέρδος, με ένα φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς δικαιώματα», επισήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Συντυχάκης ανέφερε ότι «αυτόν το στόχο υπηρετεί και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με τις δεξιότητες αντί για την ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών. (...) Θέλουν τα παιδιά να ξέρουν μόνο γραφή, ανάγνωση, ξένη γλώσσα, υπολογιστή και λίγο απ’ όλα, να μάθουν να μαθαίνουν διά βίου για να ανταποκρίνονται στις εφήμερες ανάγκες του κεφαλαίου. (...) Αυτό είναι ένα αναχρονιστικό σχολείο».

Επίσης, ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στη διαφωνία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο μάθημα από τα Λατινικά ή την Κοινωνιολογία θα πρέπει να είναι στα εξεταζόμενα, σημειώνοντας ότι «εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν πρέπει να παγιδευτούν στο ψεύτικο δίλημμα». Επανέλαβε, δε, την πρόταση του ΚΚΕ για «παράλληλη διατήρηση των Λατινικών και της Κοινωνιολογίας που θα είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα ανάλογα με το τμήμα που θα επιλέγει ο μαθητής», ενώ χαρακτήρισε «αστήρικτη δικαιολογία» τον ισχυρισμό της υπουργού Παιδείας ότι «αυτό είναι αντισυνταγματικό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.