ΕΛΛΑΔΑ

«Πάρε ανάσα - Σπάσε τις αλυσίδες της εκμετάλλευσης»

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας

Συγκέντρωση και κινητοποίηση στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς εργαζομένων. «Σήμερα διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο! Γιατί έχουμε πληρώσει ήδη αρκετά! Γιατί δε θα πληρώσουμε ξανά», ανέφεραν οι διαδηλωτές.

Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως: "Φτώχεια, ανεργία, αυταρχισμός, ο καπιταλισμός είναι ο ιός","Ρατσισμός, συσσίτια, τάφοι ομαδικοί, η σύγχρονη σκλαβιά θα ανατραπεί".

Ανάμεσα στους διαδηλωτές στην πορεία παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ  του ΚΚΕ, καθώς και ο Μαρουάν Τουμπάσι, πρέσβης της Παλαστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

 

Παρόμοια κινητοποίηση έλαβε χώρα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με ολιγόλεπτη στάση έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο γράφοντας το σύνθημα «Πάρε ανάσα. Σπάσε τα δεσμά της εκμετάλλευσης» και φώναξαν συνθήματα όπως «Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών» και «Φονιάδες των λαών, Αμερικάνοι».

Οι διαδηλωτές ζήτησαν να «καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις. Εισόδημα για όλους. Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις. Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.