ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν πάει άλλο με το ΧΥΤΑ»

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Δυτικής Αθήνας

Κινητοποίηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας, απαιτώντας μεταξύ άλλων να «παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή αλλά και να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ, καθώς επίσης και να μην υπάρξει καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων».

Την κεντρική ομιλία έκανε  η Δημοφίλη Χαλκιώτη, εκ μέρους των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα ότι «σήμερα, Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, η φωνή της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας που εδώ και δεκαετίες ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας δίπλα στη χαβούζα της χωματερής, ακούγεται πιο δυνατά από ποτέ. Είναι πιο δυνατή, γιατί σήμερα ενώνεται με τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής, που απαιτούν να μη γίνει άλλο έγκλημα τύπου "Φυλής" στην περιοχή τους.

 

Είναι πιο δυνατή, γιατί ενώνεται σήμερα με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων στο Βόλο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη που ζουν το έγκλημα της καύσης των απορριμμάτων για να εξασφαλίζεται φτηνή ενέργεια στις τσιμεντοβιομηχανίες. Αυτό το έγκλημα προωθούν και στην Αττική, αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, λογαριάζουν χωρίς το λαό της που με τον αγώνα του θα τους ξηλώσει όλους αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς. Σήμερα, είμαστε πιο δυνατοί, γιατί η φωνή μας ενώνεται με τους κατοίκους του Περάματος και του Κερατσινίου που αρνούνται να ζουν δίπλα στα "Καζάνια του Θανάτου", με τους κατοίκους σε πολλούς δήμους της Αττικής που βλέπουν να δημιουργούνται αυθαίρετα Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων χωρίς να τηρούνται τα βασικά κριτήρια για την προστασία της υγείας και του Περιβάλλοντος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε συναυλία με τη Νατάσα Μποφίλιου και το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.