ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λούκας Βιγιαφάνιες

«Παλεύει» για τη μεγάλη επιστροφή

Το όνομα του Λούκας Βιγιαφάνιες βρίσκεται εδώ και ενάμισι χρόνο διαρκώς στο μπλοκάκι των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, που δεν έκοψαν ποτέ τις «γέφυρές» τους με τον 29χρονο πλέον Αργεντινό μεσοεπιθετικό, μολονότι πέρασαν ήδη δυόμισι χρόνια από την («υποχρεωτική») πώλησή του στην Αλάνιασπορ (αντί 1 εκατ. Ευρώ) για να «ζήσει» οικονομικά ο σύλλογος σε μία πολύ δύσκολη περίοδό του.

Ο «Βίγια» πωλήθηκε προ ενός έτους από την τουρκική ομάδα στη Μορέλια Μονάρκας του Μεξικό, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες της... καριέρας του στους μεξικανούς.

Κι αυτό διότι δεν είναι στην πρώτη γραμμή των πλάνων του προπονητή του, ενώ δεν τον... συγκινεί ιδιαίτερα η επικείμενη «μετακόμιση» της Μονάρκας από την πόλη της Μορέλια στη Σιναλόα.

Εδώ κι αρκετό καιρό ο Βιγιαφάνιες έστειλε «μηνύματα» επαναπροσέγγισης προς την πλευρά του Παναθηναϊκού και βρήκε πολύ μεγάλη «ανταπόκριση». Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του «Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων», ο Αργεντινός άσος έχει μιλήσει ήδη τόσο με τον Τσάβι Ρόκα, όσο και με τον ίδιο τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος θέλει να τον επαναφέρει στον Παναθηναϊκό, τόσο για επικοινωνιακούς λόγους, όσο και για να ανεβάσει το ποιοτικό επίπεδο του «πράσινου» ρόστερ.

Το βασικό ζήτημα είναι το συμβόλαιο του παίκτη με τους Μεξικανούς, το οποίο λήγει το 2022 και είναι της τάξεως των 850.000 Ευρώ το χρόνο. Ποσό που δεν μπορεί να καλύψει σε καμία περίπτωση ο Παναθηναϊκός και το έχει ξεκαθαρίσει στις (ανεπίσημες) επαφές που έχουν γίνει με την πλευρά του παίκτη.

Ο Βιγιαφάνιες δείχνει διάθεση να ρίξει τις αξιώσεις του, τη στιγμή που οι «πράσινοι» έχουν αποσαφηνίσει προς τον ίδιο και τον ατζέντη του, πως θα πρέπει να βρουν οι ίδιοι πρώτα τον τρόπο για να «σπάσουν» το συμβόλαιό του με τη Μονάρκας.

Κι από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να κάνει μία μεγάλη υπέρβαση (που δεν θα έκανε για άλλον παίκτη) και να του προσφέρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο, που θα τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του «πράσινου» ρόστερ.

Στο τραπέζι (αν τα πράγματα «ζορίσουν» με τη Μονάρκας) έχει... πέσει και η προοπτική του δανεισμού του για ένα έτος με οψιόν αγοράς, όμως ο πρώτος στόχος είναι να μείνει ελεύθερος.

Στο μεταξύ, ενδιαφέρον για τον Βιγιαφάνιες έχουν επιδείξει τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο και η ΑΕΚ (μέσω ατζέντη που ασχολείται με την αγορά της Λ. Αμερικής), όμως για τον ίδιο προτεραιότητα παραμένει ο Παναθηναϊκός. Και πλέον η υπόθεση μπαίνει σε άλλη «βάση».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.