Neo

Παρέμβαση Δανέλλη, Μουζέλη, Λιάκου, Παν-Παν, Μπίστη για τον «μετασχηματισμό»

Σάρκα και οστά λαμβάνει άλλη μία «τάση» -ή, τελος πάντων, εσωκομματική ομαδοποίηση- στον ΣΥΡΙΖΑ: συγκεκριμένα, στελέχη-μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και πολλοί εξ αυτών έχουν ιδεολογικές αναφορές στον Κώστα Σημίτη και τους «εκσυγχρονιστές» παρεμβαίνουν στον εν εξελίξει εσωκομματικό διάλογο υπογραμμίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει με γοργά βήματα ο μετασχηματισμός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η παρέμβαση γίνεται μέσω της διακήρυξης του «προοδευτικού μεταρρυθμιστικού ρεύματος» του «ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία», την οποία υπογράφουν οι εξής: Σπύρος Δανέλλης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΔΗΜΑΡ, Αντώνης Λιάκος, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΓΕΦΥΡΑ, Νίκος Μουζέλης, μέλος Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Μπίστης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΓΕΦΥΡΑ, Παναγιώτης Παναγιώτου, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΓΕΦΥΡΑ, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΔΗΜΑΡ και Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος Πολιτικού Συμβουλίου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, ΔΗΜΑΡ.

Τα εν λόγω στελέχη υπενθυμίζουν ότι το θέμα του μετασχηματισμού ανέφερε πρώτος το βράδυ των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας, όταν είχε υπογραμμίσει πως το 31,5% ήταν «εντολή μετασχηματισμού σε ένα σύγχρονο και μαζικό κόμμα της αριστερής προοδευτικής παράταξης». «Για να αλλάξουμε τους σημερινούς συσχετισμούς δυνάμεων στο πολιτικό σκηνικό της χώρας χρειάζεται να προχωρήσουμε με ταχύτερα και πιο γενναία βήματα στον ποιοτικό μετασχηματισμό, σ’ ένα ανοιχτό κόμμα που θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης», σημειώνουν οι «8», για να προσθέσουν: «Πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες προσβλέπουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όλοι τους θέλουν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην ταυτότητα και το πρόγραμμα του κόμματος μας. Στην πορεία αυτή κρίσιμο είναι να αξιοποιηθεί άφοβα η μεγάλη επιρροή και διείσδυση του Αλέξη Τσίπρα σε ευρύτερα πολιτικά ακροατήρια και να παγιωθεί μια σχέση εμπιστοσύνης, που θα βοηθήσει και στην οργανωτική ανάπτυξη του κόμματός μας». Η εν λόγω διακήρυξη, που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων και επανεκκινεί την προσυνεδριακή συζήτηση για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, έχει τη σημασία του και ο χρόνος που επέλεξαν να τη δημοσιοποιήσουν οι 8 προαναφερθέντες, καθώς το ερχόμενο Σάββατο συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ για να καταρτίσει τον οδικό χάρτη στον δρόμο προς το συνέδριο του φθινοπώρου...

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Αυτοί οι πρώην βαθυπασοκοι και μερικοί ακόμη τους οποίους δεν αναφέρατε σαν γυρολόγους από το παλαιό βαθύ και αμαρτωλό ΠΑΣΟΚ του Τσοχατζόπουλου και Μαντέλη , θα αποδείξουν αλλ* μια φορά τα χάλια στα οποία β4υσκεται η « γυρολογια « στην πολιτική της χώρας μας.
    Χρησιμοποιούν σαν μέσον σκοπό και προσδοκία τον επίορκο Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες !
    Επόμενο δεν είναι τετοιοι άνθρωποι να μην έχουν θέση στο Κίνημα Σλλαγης ;

  2. Αυτοί θα συγκροτήσουν «προοδευτική τάση» μπλα, μπλα, μπλα? Αυτούς δεν τους στέλνεις ούτε για τσιγάρα στο περίπτερο!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.