ΕΛΛΑΔΑ

Ο δήμαρχος Πατρέων για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Πελετίδης: «Διεκδικούμε τη δημιουργία προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στην Πάτρα»

«Σήμερα, 26 Ιούνη, Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών, ο λαός και η νεολαία της πόλης μας βρίσκονται μπροστά σε ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα, την επικίνδυνη πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που μεθοδεύουν και υλοποιούν τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών με το διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά», υπογράμμισε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

«Αθωώνουν την κάνναβη ως ναρκωτικό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η χρήση της, να μειώνεται η ηλικία πρώτης επαφής ειδικά των μαθητών με την κάνναβη και να αυξάνεται η εξάρτηση νέων ανθρώπων. Θυμίζουμε, ότι σύμφωνα με έρευνα του θεραπευτικού φορέα ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ, που λειτουργεί στην πόλη μας εδώ και 18 χρόνια, η χρήση ναρκωτικών ουσιών για τους έφηβους της περιοχής αρχίζει από τα 16 τους χρόνια. Το πρώτο ναρκωτικό που δοκιμάζουν συνήθως είναι η κάνναβη, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό αυτών, προχωράει από τα 19 και μετά στην ηρωίνη.

Συνεχίζουν να ενισχύουν ως κύριο μοντέλο θεραπείας τα υποκατάστατα της ηρωίνης (μεθαδόνη, βουπρενορφίνη), τα οποία ήδη σε αρκετές χώρες της ΕΕ είναι η κύρια ουσία εξάρτησης ενώ σε 5 χώρες οι θάνατοι από υποκατάστατα είναι περισσότεροι από τους θανάτους από ηρωίνη.

Προωθούν το συμβιβασμό με τα ναρκωτικά και μέσα από τους Χώρους Εποπτευόμενης Χρήσης, που ουσιαστικά γκετοποιούν τους χρήστες, μειώνουν το κίνητρο για θεραπεία, ενθαρρύνουν τη χρήση και ενισχύουν την κοινωνική ανοχή για τη διάδοση των ναρκωτικών.

Τα απογοητευμένα, τσακισμένα παιδιά της πόλης μας, θέλουν να τα "θεραπεύσουν" με παράγωγα της επεξεργασίας κάνναβης. Η πολιτική τους άνοιξε το δρόμο συμφιλίωσης με τη ναρκοκουλτούρα. Γνωρίζουν ότι όπου έγινε νομιμοποίηση των ναρκωτικών, με όποια μορφή, τα ποσοστά των παιδιών που μπήκαν στη χρήση και την εξάρτηση εκτινάχθηκαν στα ύψη. Η εξάρτηση έχει τη βάση της στα κοινωνικά αδιέξοδα της νέας γενιάς που τα οξύνει ο δρόμος ανάπτυξης που εξυπηρετεί τους λίγους. Ο δρόμος ανάπτυξης που κόβει τα φτερά των νέων μας και στέλνει στα Τάρταρα το λαό μας.

Ως Δημοτική Αρχή, πέρα από τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ιδιαίτερα των νέων, μαθητών και μαθητριών, τις πρωτοβουλίες μας στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, συνεχίζουμε να διεκδικούμε, μαζί με 43 ακόμη φορείς της πόλης μας, τη δημιουργία Κλειστού Θεραπευτικού Προγράμματος του ΚΕΘΕΑ στην πόλη της Πάτρας, καθώς και τη λειτουργία Πολυδύναμου Συμβουλευτικού Σταθμού του ΚΕΘΕΑ για όλες τις εξαρτήσεις (διαδίκτυο, τζόγος κ.λπ.).

Το αμέσως επόμενο διάστημα προγραμματίζουμε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας για να ζητήσουμε, μαζί με τους εκπροσώπους των άλλων φορέων, την άμεση λειτουργία, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, του Προγράμματος με ευθύνη του υπουργείου. Πρόκειται για μια δομή που θα εξυπηρετήσει την Πάτρα και την ευρύτερη περιφέρεια», επισήμανε ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.