ΚΟΣΜΟΣ

Στις 12 Ιουλίου ο β' γύρος

Πολωνία: Ο Ντούντα νικητής στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% που ήταν απαραίτητο για να αποφύγει τον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου. Με καταμετρημένο το 87,2% των ψήφων, ο Ντούντα συγκέντρωσε το 45,24%.

Η επανεκλογή του Ντούντα, συμμάχου της κυβέρνησης, είναι κρίσιμης σημασίας ώστε το κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) να μπορέσει να εφαρμόσει την κοινωνικά συντηρητική του ατζέντα, στην οποία περιλαμβάνεται η προστασία της παραδοσιακής οικογένειας και η αποτροπή της εξάπλωσης της "ΛΟΑΤΚΙ νοοτροπίας".

Σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας υπογράμμισε ότι θα προστατεύσει τις κοινωνικά συντηρητικές αξίες, ανάμεσα στις οποίες και η διασφάλιση ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά, σε μια προσπάθεια να πείσει το 7% των ψηφοφόρων που προτίμησε τον ακροδεξιό υποψήφιο Κριστόφ Μπόσακ.

"Έχουμε πολλές κοινές αξίες με τον Κριστόφ Μπόσακ", εξήγησε ο Ντούντα μιλώντας στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό. "Θέλουμε να χαίρει σεβασμού η οικογένεια στην Πολωνία, θέλουμε οι παραδοσιακές αρχές να αποτελούν μια ισχυρή ραχοκοκκαλιά στην οποία θα μπορεί να βασίζεται η πολωνική κοινωνία".

Ο Ραφάλ Τρσασκόφσκι, ο φιλελεύθερος δήμαρχος της Βαρσοβίας που ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πλατφόρμα Πολιτών (PO), ήρθε δεύτερος συγκεντρώνοντας το 28,92%.

Τα οριστικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών θα ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.