Neo

Ψάχνει... «υπουργό Απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων»;

Το πώς θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαίων ηγετών γύρω από το περίφημο «ταμείο ανάκαμψης» είναι ένα θέμα. Το πώς θα καταφέρουν μετά οι χώρες να δημιουργήσουν έναν μηχανισμό απορρόφησης του πακτωλού ευρωπαϊκού χρήματος που θα προορίζεται για την ενίσχυση των οικονομιών τους είναι άλλο ένα θέμα.

Η Ελλάδα, λοιπόν, που -με εξαίρεση την περίοδο που ήταν αρμόδιος υπουργός ο Αλέξης Χαρίτσης- δεν φημίζεται για την... απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, θα πρέπει κάτι να κάνει, προκειμένου να μην βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να κάθεται στον σταθμό και να βλέπει τα τρένα... να περνούν. Έτσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να προβληματίζεται σοβαρά για το κατά πόσον πρέπει να συγκροτηθεί ένας μηχανισμός απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, του οποίου θα προΐσταται ένας «υπερ-υπουργός».

Λέμε «υπερ-υπουργός», διότι αν συγκροτηθεί μία τέτοια θέση «υπουργού Απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων», τότε αυτός θα μπορεί να παρεμβαίνει σε όλα τα υπουργεία, για να καθοδηγεί επίδοξους επενδυτές, να προωθεί τις συμπράξεις μεταξύ δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, αλλά και «ξεκολλάει» όποια υπόθεση «κολλάει».

Βέβαια, υπό κανονικές συνθήκες, το υπουργείο Ανάπτυξης θα μπορούσε να παίξει έναν τέτοιο ρόλο, αλλά στο Μαξίμου μάλλον δεν «ψήνονται» να αναθέσουν στον Άδωνι Γεωργιάδη έναν τέτοιο ρόλο. Εκτός αν θεσπιστεί θέση «αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης», που θα αναφέρεται κατευθείαν στο Μαξίμου και θα ασχοληθεί αποκλειστικά με την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του «Ταμείου Αλληλεγγύης»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.