ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με καρότα, τζίντζερ, σταφίδες και ξηρούς καρπούς

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με καρότα, τζίντζερ, σταφίδες και ξηρούς καρπούς.

Υλικά

  • 5 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, φρεσκοστυμμένο
  • 1 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ, τριμμένο
  • Χοντρό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 8 μεγάλα καρότα, τριμμένα
  • ½ κούπα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/3 κούπας φιστίκια, καβουρδισμένα
  • ¼ κούπας σταφίδες, μαύρες
  • 1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρους ψιλοκομμένη (εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε καυτερή)
  • 1 κ.σ. σουμάκ (μπαχαρικό)
  • ½ κούπα φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
  • ½ κούπα φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σε μια μεσαία λεκάνη, χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο και το τζίντζερ.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε τα καρότα, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τις σταφίδες, την πιπεριά και το σουμάκ.

Ραντίστε το μείγμα με την σάλτσα και ανακατέψτε.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, εφόσον επιθυμείτε.

Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε μαλακά τη μέντα και το μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.