ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με ρόκα αβοκάντο πορτοκάλι και δαμάσκηνα

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με ρόκα αβοκάντο πορτοκάλι και δαμάσκηνα.

Υλικά

  • 1 ματσάκι ρόκα (2 φλ.τσ. κομμένη)
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1  μαρούλι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια
  • 2 πορτοκάλια
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
  • 6 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Στύβουμε το ένα πορτοκάλι και σουρώνουμε το χυμό του.

Τον ανακατεύουμε σε ένα μπλέντερ μαζί με το βαλσάμικο με θυμαρίσιο μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και πιπέρι.

Καθαρίζουμε το άλλο πορτοκάλι αφαιρώντας τη φλούδα, τη λευκή μεμβράνη και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Πλένουμε τη ρόκα και την κόβουμε χοντρά κομμάτια.

Κόβουμε το μαρούλι με το χέρι σε κομμάτια.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε μικρές φέτες.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά που ετοιμάσαμε, με το σουσάμι, το κουκουνάρι, το ντρέσινγκ και τα δαμάσκηνα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.