ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα ταμπουλέ

Μία εξαιρετική συνταγή για σαλάτα ταμπουλέ.

Υλικά

  • ½ φλ. πλιγούρι
  • 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι μαΪντανό, ψιλοκομμένο
  • 12-15 φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  •  3-4 κ.σ. χυμό λάιμ
  • 3-4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το πλιγούρι και το αφήνουμε στο νερό για 5-6 λεπτά. Το στραγγίζουμε καλά (στραγγίζουμε το πλιγούρι με το χέρι, ώστε να απαλλαγεί από το περιττό νερό) και το αφήνουμε στην άκρη.

Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πλένουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν από τους χυμούς τους.

Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα κρεμμυδάκια σε ένα μπολ ή σε ένα πιάτο.

Προσθέτουμε το πλιγούρι και το αλατίζουμε.

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.

Προσθέτουμε το χυμό λάιμ και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ξανά το μείγμα μας.

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, καλύπτουμε τη σαλάτα μας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μεταφέρουμε σε μία πιατέλα και σερβίρουμε με πιτούλες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.