ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνέντευξη Τύπου με θέμα τις επιχορηγήσεις

ΣΕΓΑΣ: Βολές κατά Αυγενάκη και κυβερνητικών παρεμβάσεων

Το θέμα της μείωσης των αθλητικών επιχορηγήσεων και οι ενέργειες των κυβερνητικών αρμοδίων στον αθλητισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο χτεσινής συνέντευξης Τύπου του προεδρείου του ΣΕΓΑΣ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, αφού παρουσίασε τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον Σύνδεσμο σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για την περικοπή 1,5 - 2 εκατ. ευρώ από τις αθλητικές επιχορηγήσεις.

Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε «τέχνασμα» των αρμοδίων τις αναφορές στο πρόγραμμα «Χίλων», τονίζοντας ότι «αν η πολιτεία διέθετε τα ίδια ποσά για τον αθλητισμό με πέρυσι, τότε ο ΣΕΓΑΣ αλλά και άλλες Ομοσπονδίες θα λάμβαναν περισσότερη επιχορήγηση, με βάση την αξιολόγηση τους στο πρόγραμμα "Χίλων"». Στη συνέχεια παρουσίασε την πρόταση του ΣΕΓΑΣ για τις επιχορηγήσεις, που προβλέπει καταβολή 5 εκατ. ευρώ, λόγω πανδημίας, βάσει δύο κριτηρίων: Του προγράμματος «Χίλων» και των δραστηριοτήτων που θα υλοποιήσουν οι Ομοσπονδίες στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Οσον αφορά τον «Αθλητικό Μητρώο» τόνισε πως αν και η καταγραφή της εικόνας των σωματείων είναι καλοδεχούμενη, αυτό δεν θα πρέπει να θεωρηθεί από κάποιους το μείζον πρόβλημα του αθλητισμού στη χώρα, ενώ έθιξε και τις δυσκολίες της διαδικασίας εγγραφής.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον αθλητισμό, που όπως είπε έχουν ξεπεράσει σε ένταση και έκταση κάθε αντίστοιχο παράδειγμα του παρελθόντος.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολιτεία που περισσότερο την ενδιαφέρει να ελέγξει την εκλογική διαδικασία, παρά να βοηθήσει τις Ομοσπονδίες να διεκπεραιώσουν ένα αγωνιστικό πρόγραμμα το οποίο θα αποτελέσει μια γέφυρα για το 2021 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε χαρακτηριστικά. Εκανε επίσης εκτενή αναφορά στα προβλήματα των αθλητικών υποδομών, κυρίως στην Αττική, και στις προσπάθειες του ΣΕΓΑΣ, παρά τα σημαντικά εμπόδια που συνάντησε, να βρεθούν λύσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.