ΚΟΣΜΟΣ

«Πιθανόν» από το Ισραήλ

Συρία: Εξι μαχητές νεκροί από αεροπορικές επιδρομές

Έξι μαχητές σκοτώθηκαν χθες Σάββατο στο ανατολικό τμήμα της Συρίας κατά τη διάρκεια αεροπορικών πληγμάτων εναντίον θέσεων κυβερνητικών δυνάμεων και παραστρατιωτικών οργανώσεων υποστηριζόμενων από το Ιράν, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέσσερις Σύροι ήταν ανάμεσα στους άνδρες που σκοτώθηκαν στην επίθεση στο χωριό Αλ Αμπάς, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, σύμφωνα με τη ΜΚΟ, η οποία δεν διευκρίνισε εάν επρόκειτο για στρατιωτικούς.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει ποια δύναμη προχώρησε στα πλήγματα, ωστόσο έκρινε πως «πιθανόν» ευθυνόταν το Ισραήλ.

Από την έναρξη το 2011 του πολέμου στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των δυνάμεων της Δαμασκού, του Ιράν, του σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ του Λιβάνου και άλλων οργανώσεων που τάσσονται υπέρ της Τεχεράνης.

Το Ισραήλ σπανίως επιβεβαιώνει τις επιχειρήσεις του στη Συρία, όμως διαμηνύει συχνά ότι δεν θα επιτρέψει η συριακή επικράτεια να μετατραπεί σε αιχμή του ιρανικού δόρατος.

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν ότι επιδιώκει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία και την επιρροή του στη Συρία, να τη μετατρέψει σε προγεφύρωμα.

Το βράδυ της Τρίτης επτά μαχητές πιστοί στη Δαμασκό, συμπεριλαμβανομένων δύο σύρων στρατιωτικών, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιδρομές στη νότια και στην ανατολική Συρία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.