ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Οι όψιμοι "αθλητοπατέρες" μπορεί να λένε όσα ψέματα θέλουν»

ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες περικοπές στις αθλητικές Ομοσπονδίες»

«Προσπαθεί απεγνωσμένα η ΝΔ να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες περικοπές στον αθλητισμό και να αμβλύνει τη "παναθλητική" κατακραυγή που έχει ξεσηκωθεί εις βάρος της. Ανακάλυψε ότι για τις περικοπές φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κυβερνώντας έως τον Ιούλιο του 2019, δήθεν στέρησε τους διακριθέντες αθλητές από τις δικές τους επιβραβεύσεις, για να τα δώσει στις ομοσπονδίες. Και δήθεν δεν περίσσεψαν χρήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι όψιμοι "αθλητοπατέρες" μπορεί να λένε όσα ψέματα θέλουν. Οι αριθμοί όμως δεν λένε ψέματα ποτέ:

Τη τετραετία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταβλήθηκαν στους διακριθέντες αθλητές και προπονητές συνολικά 9.368.900 ευρώ, από τα οποία τα 4.221.939 ευρώ αφορούσαν σε χρέη που είχε αφήσει η ΝΔ. Για να γίνει σαφές, το 45% των καταβολών, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε στις τρύπες των ετών 2010, 2011, 2012, 2013 και 2014, που είχαν αφήσει οι μπαταχτσήδες που είχαν βάλει στον ελληνικό αθλητισμό στην εντατική και τώρα μας κουνάνε το δάκτυλο.

Εν μέσω μνημονίων, αρχής γενομένης από το 2015, κάθε χρόνο επί ΣΥΡΙΖΑ, εξοφλούνταν μια περασμένη διετία χρεών. Κατ’ αυτό τον τρόπο περάσαμε με επιτυχία τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του ΡΙΟ, οι ομοσπονδίες απολάμβαναν σταθερής και αυξανόμενης χρηματοδότησης, με τις καταβολές στην ώρα τους. Με αυτό τον προγραμματισμό που τηρούνταν πιστά καλύφθηκαν τα φέσια μιας 5ετίας της ΝΔ, μέσα δε στο οικονομικό έτος 2018 όλοι οι διακριθέντες αθλητές, προπονητές και συνοδοί εξοφλήθηκαν τις επιβραβεύσεις και των Ολυμπιακών αγώνων του 2016.

Η διοικητική διαδικασία για την καταβολή των επιβραβεύσεων αρχίζει και ολοκληρώνεται πάντα στο τέλος κάθε οικονομικού έτους. Από τον Ιούλιο έως τον Δεκέμβριο του 2019, αν θυμόμαστε καλά κυβερνά και καταστρέφει τον ελληνικό αθλητισμό ο «ξεχασιάρης» κύριος Αυγενάκης και η ΝΔ. Δημιουργούν πάλι χρέη για να τα επωμισθεί η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό όμως που είναι τραγικό κι ενδεικτικό της κυβερνητικής άγνοιας περί του αθλητισμού, είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία, υφυπουργός αθλητισμού διανοείται να φέρει με ανακοίνωση σε αντιδιαστολή τις ομοσπονδίες με τους αθλητές. Δηλαδή τα παιδιά των εθνικών συγκροτημάτων με το σπίτι τους και να ποτίσει δηλητήριο τον χώρο.

Ας μας πει λοιπόν ο κύριος Αυγενάκης,

Πόσα ακριβώς χρήματα θα δώσει στους αθλητές και προπονητές για το 2020, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία ή εάν μετά τον ΣΥΡΙΖΑ θα φταίει ο κορωνοϊός.

Ας μας πει, εάν συνεχίζει το πρόγραμμα υποτροφιών των 65 ταλαντούχων αθλητών με ετήσια δαπάνη 300.000 ευρώ, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ ή το ξέχασε κι αυτό.

Ας μας πει, εάν θα συνεχιστεί η εκμάθηση της κολύμβησης στα δημοτικά, διότι με την περικοπή της επιχορήγησης της κολυμβητικής ομοσπονδίας, μάλλον θα το ξεχάσει και αυτό.

Και τέλος, μήπως όλα αυτά που λέει αποτελούν εκβιασμό στις Ομοσπονδίες ενόψει των επερχόμενων αρχαιρεσιών τους και στην αγωνιώδη προσπάθεια να επιβάλλει κομματικό έλεγχο στις διοικήσεις τους;

Τόσο απλά και κατανοητά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.