ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει λόγος για κοινωνικές εκδηλώσεις εν μέσω πανδημίας

Στην ανάγκη γενναίων μέτρων για τον Τουρισμό επιμένει το Κίνημα Αλλαγής

Στην ανάγκη στήριξης των επαγγελματιών του τουρισμού επιμένει το Κίνημα Αλλαγής, με κορυφαία στελέχη του να ζητούν να μπει τέλος στην ‘κοκορομαχία’ γύρω από τα σποτ και να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ‘βαριάς βιομηχανίας’ της χώρας.

«Το ζήτημα είναι ότι θα έπρεπε να παρθούν πιο γενναία μέτρα», υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας στον ρ/σ Παραπολιτικά FM. Ειδικά όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την Ελλάδα να έχει πετύχει να είναι η ασφαλέστερη χώρα της ΕΕ, υποστήριξε ότι θα έπρεπε να έχουμε μια σειρά οικονομικών μέτρων που θα στήριζαν τα ξενοδοχεία, τις επιχειρήσεις, τα εστιατόρια. Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή και στο φαγητό, στήριξη των εργαζομένων και υγειονομική ασφάλεια αντί για ζώνες, καθώς και κίνητρα για κοινωνικό τουρισμό στους Έλληνες που βρίσκονται εντός συνόρων, είναι λίγα μόνο από όσα πρότεινε η Χαριλάου Τρικούπη από την πρώτη στιγμή. «Αν ν η κυβέρνηση έχει πάρει απόφαση να ανοίξει τα σύνορα μας στους τουρίστες, θα πρέπει να ενισχύσει και τις τουριστικές επιχειρήσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων», υποστήριξε, παρατηρώντας ότι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στον χώρο. «Εμείς έχουμε στηρίξει την ανάγκη να ανοίξει ξανά η οικονομία, αλλά λέμε να προστατεύσουμε και τους ανθρώπους μας», είπε, ζητώντας μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού, ακριβώς προκειμένου να προστατευθούν οι επιχειρήσεις, αλλά και οι εργαζόμενοι.

Όσο για τα κονδύλια για τον κοινωνικό τουρισμό, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι είναι ελάχιστα, τονίζοντας πάντως πως σε κάθε περίπτωση, οι κανόνες που ισχύουν, αφορούν κάθε Έλληνα πολίτη. Στηλιτεύοντας μάλιστα τα όσα έγιναν στην Μύκονο, αλλά και στον Πειραιά στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου από τον Άδωνι Γεωργιάδη, υπενθυμίζουν με νόημα ότι ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και ο κίνδυνος για την υγεία μας, εξακολουθεί να υπάρχει. «Επειδή κανείς δεν θέλει να επιστρέψει σε ένα lockdown, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες. Δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τέτοιου είδους κοινωνικές εκδηλώσεις, εν μέσω υγειονομικής κρίση», λένε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για ανθρώπους που ίσως νομίζουν ότι ο κίνδυνος έχει ξεπεραστεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.