ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο η ΑΟΖ

Στην Αίγυπτο σήμερα ο Δένδιας - Συνάντηση με τον Αλ Σίσι

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μεταβαίνει σήμερα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, στην Αίγυπτο, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdel Fattah el-Sisi), με το θέμα της ΑΟΖ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αμέσως μετά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukri), με τον οποίον θα συνομιλήσουν για ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, τις εξελίξεις στη Λιβύη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Όπως ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξη του ο κ. Δένδιας, θα μεταβεί μαζί του στο Κάιρο όλη η ελληνική τεχνική ομάδα προκειμένου να ξαναπιάσει το νήμα της διαπραγμάτευσης οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών με την Αίγυπτο.

Μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με την Ιταλία για την ΑΟΖ, ο Νίκος Δένδιας ξεκινά συνομιλίες για μία αντίστοιχη συμφωνία με την Αίγυπτο, σε διαπραγματεύσεις που έχουν χαρακτηριστεί πιο δύσκολες, αλλά εξίσου σημαντικές από τους αναλυτές, ωστόσο οι δύο πλευρές θα συζητήσουν κάτω από καλό κλίμα, καθώς υπάρχει αισιοδοξία πως θα υπάρξει στο τέλος θετική κατάληξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.