ΕΛΛΑΔΑ

«Αλληλεγγύη στον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους»

Θεσσαλονίκη: Kινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Κινητοποίηση με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ, πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μέλη των φοιτητικών συλλόγων της πόλης  συγκεντρώθηκαν στη πλατεία Αριστοτέλους και  με πορεία κατευθύνθηκαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, όπου κρατώντας πλακάτ που σχημάτιζαν τη φράση «I Can't Breathe», την τελευταία φράση του δολοφονηθέντος Αφροαμερικανού...

Στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητές αναφέρουν:

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις των ΗΠΑ. Καταδικάζουν όλες τις δολοφονικές επιθέσεις, τις εκατοντάδες συλλήψεις, τη βαρβαρότητα και την ένταση καταστολής από την αμερικανική κυβέρνηση και του κράτους των ΗΠΑ σε βάρος των διαδηλωτών.

Οι καταστάσεις της πανδημίας με τους ομαδικούς τάφους και την παντελή έλλειψη του δημοσίου συστήματος υγείας, που έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε περισσότερους από 100.000 ανθρώπους, η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η καταστολή, η καλλιέργεια του ρατσισμού, του φυλετικού και εθνικιστικού μίσους φέρουν την υπογραφή της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων των ΗΠΑ.

 

Έχουν τεράστιες ευθύνες οι ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ τώρα και ΣΥΡΙΖΑ πριν που μπλέκουν τη χώρα μας πιο βαθιά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και συμμαχούν με τις ΗΠΑ. Οι εικόνες των τελευταίων ημερών που έχουν γεμίσει οργή τα εκατομμύρια διαδηλωτών σε όλο τον κόσμο, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι η νεολαία πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να απαλλαγούμε από την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, να ζήσουμε όπως έχουμε ανάγκη.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αμερικανικό λαό και τους λαούς όλου του κόσμου που εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους. Αντιπαλεύουμε το ρατσισμό, την ένταση της καταστολής σε βάρος των δικαιωμάτων, της ζωής του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας που δίνουμε για τη μόρφωση, τη δουλειά, τη ζωή που έχουμε ανάγκη σήμερα, τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει για να δώσει απάντηση στην ένταση της καταστολής, της βαρβαρότητας των κυβερνήσεων, της ΕΕ, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που και στη χώρα μας τσακίζουν τα δικαιώματά μας».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.