ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Τσίπρας: «Να προστατεύσουμε το περιβάλλον σε σύγκρουση μικρών ή μεγάλων συμφερόντων»

Στην ανάγκη προώθησης πράσινων πολιτικών ανάπτυξης αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος βρίσκει το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας πληγωμένο από το περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης , που ουσιαστικά αποδομεί τους φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών και απορυθμίζει πλήρως την περιβαλλοντική νομοθεσία», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι η κρίση του κορωνοϊού βρήκε την παγκόσμια κοινότητα εντός μιας «ευρύτερης, μεγαλύτερης και διαρκέστερης κρίσης, την κλιματική κρίση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι όλες οι πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνονται από εδώ και στο εξής και που θα έχουν στόχο την οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να λαμβάνουν υπόψη τους την κλιματική κρίση. «Δεν μπορεί στο όνομα της καταπολέμησης της ύφεσης να ξαναγυρνάμε σε πολιτικές του παρελθόντος που συρρίκνωναν το περιβάλλον, που αμφισβητούσαν την περιβαλλοντική προστασία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο Πάρκο, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή και ειδικά στο ζήτημα των ταβερνών στον αιγιαλό εντός της προστατευμένης περιοχής

«Σήμερα, λοιπόν, πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε συλλογική, αλλά και ατομική ευθύνη. Να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να προωθήσουμε πράσινες πολιτικές για την ανάπτυξη. Αυτό πολλές φορές έρχεται σε σύγκρουση με μικρά ή μεγαλύτερα συμφέροντα. Αυτό πολλές φορές απαιτεί μία πολιτική αρχών, διότι αν κάτι έρχεται να μας διδάξει και αυτή η τελευταία κρίση της πανδημίας, είναι ότι τα δημόσια αγαθά δεν μπορεί να ρυθμίζονται από την αγορά και από τους κανόνες της, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος κατηγόρησε παράλληλα, την κυβέρνηση ότι επιθυμεί να ιδιωτικοποιήσει το νερό. «Το περιβάλλον λοιπόν πρέπει να είναι στην πρώτη μας προτεραιότητα, αν θέλουμε να ζήσουμε σε ένα κόσμο που θα έχει προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.