ΕΛΛΑΔΑ

«Θα τη διδάσκω στους φοιτητές!»

Βατόπουλος: «Η εικόνα Μυκόνου παράδειγμα υπερμετάδοσης του κορωνοϊού»

Δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «παράδειγμα υπερμετάδοσης» τα όσα διαδραματίστηκαν στη Μύκονο.

«Φοβάμαι ότι δεν θα χρειαστούμε τουρίστες για να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, θα τα καταφέρουμε και μόνοι μας», τόνισε ο κ. Βατόπουλος και αναφέρθηκε στις εικόνες συνωστισμού σε beach bar στη Μύκονο. Μάλιστα, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «την εικόνα από το "νησί των ανέμων" θα τη χρησιμοποιώ στα μαθήματά μου για να διδάξω στους φοιτητές τι σημαίνει ευκαιρία υπερμετάδοσης».

Ο καθηγητής τόνισε ότι 300 άνθρωποι σε ένα πολύ μικρό χώρο, όπου ο κόσμος χορεύει και τραγουδάει, άρα παίρνει και βαθιές ανάσες είναι ο καλύτερος τρόπος μετάδοσης και πως ένα άτομο μπορεί να τους κολλήσει όλους.

Οι τρεις άξονες μετά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού

Την ίδια ώρα, σε σχετική ερώτηση που το έγινε για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε τρεις άξονες: Αγωγή υγείας, δηλαδή να λένε και να ξαναλένε οι ειδικοί τα ίδια πράγματα και τις ίδιες συστάσεις. Να υπάρξει βοήθεια για να μην δημιουργούνται ευκαιρίες συνωστισμού όπως για παράδειγμα να πυκνώνουν δρομολόγια σε μέσα μεταφοράς. «Το τρίτο είναι όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.