ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση για το νομοσχέδιο για την Εκπαίδευση

Βελόπουλος: «Το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας είναι τεχνοκρατικό και ιδεοληπτικό»

Με αναφορά στην σφαγή του Διστόμου ξεκίνησε την ομιλία του στην Βουλή κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας, "Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις", ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος. "Έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν έχει υπογραφεί εκτέλεση απόφασης για αποζημίωση από καμία κυβέρνηση" είπε ο κ. Βελόπουλος και υποστήριξε ότι "το πέπλο και ο φόβος της γερμανικής κατοχής, συνεχίζεται έως σήμερα".

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του σχεδίου νόμου, το χαρακτήρισε "τεχνοκρατικό" και "ιδεοληπτικό" και είπε ότι έχει "ορισμένα θετικά τα οποία θα ψηφίσουμε και πολλά αρνητικά στα οποία δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε". "Η παιδεία δεν είναι μόνο η εξειδίκευση είναι η γενικότερη καλλιέργεια του ανθρώπου κάτι που δεν υπηρετεί το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Μόρφωση, αγωγή κουλτούρα και πολιτισμός, πρέπει να απορρέουν μέσα από την παιδεία".

"Η κατάργηση της καθαρεύουσας ήταν γλωσσικό έγκλημα, γι' αυτό δεν μιλάμε πια ελληνικά οι περισσότεροι", συνέχισε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε: "Γυρίστε πενήντα χρόνια πίσω, να δείτε πως άρθρωναν την άποψή τους οι πολιτικοί και πως μιλάμε σήμερα εμείς. Η γλώσσα δεν είναι δικό μας αντικείμενο, είναι κτήμα αιώνων το οποίο παραδίδουμε σε είναι κτήμα χιλιετηρίδων το οποίο παραδίνουμε σε κάποιους άλλους".

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην πολυνομία που χαρακτηρίζει δεκαετίες την πολιτική για την παιδεία."Κάθε κυβέρνηση που έρχεται από το 1974 έως σήμερα φέρνει ένα καινούργιο νομοσχέδιο για την παιδεία και ένα για το φορολογικό. Η πολυνομία οδηγεί στη μη υλοποίηση σοβαρών επιλογών στην παιδεία. Αν θέλει η κυβέρνηση να δημιουργήσει την πεποίθηση στον Έλληνα ότι θέλει να κάνει ρηξικέλευθη αλλαγή στην Παιδεία, χρειάζονται σοβαρές τομές. Μην φοβηθείτε τους 500 που μαζεύονται απ' έξω. Η ζωή κάποιων κομμάτων που είναι εδώ μέσα, θρέφεται από αυτούς που είναι απ’ έξω. Αν θέλουμε να μιλήσουμε με τους καθηγητές και τους δασκάλους να τους ζητήσουμε να κάνουν προτάσεις και να καθίσουμε τα κόμματα να κάνουμε αλλαγές".

"Αν δεν κάνουμε τομές σε δέκα ή είκοσι χρόνια τα παιδιά μας δεν θα μιλάνε ελληνικά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος. Αναφερόμενος στην υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία για την ΑΟΖ, την χαρακτήρισε "συμβιβαστική, εκπτωτική, συνδιαχειριστική και συνεκμεταλλευτική".

"Θα ήμουν ο τελευταίος εδώ μέσα που δεν θα χαιρόμουνα για την ελληνική ΑΟΖ", ανέφερε ο κ. Βελόπουλος και σημείωσε ότι ήταν παλιότερα από τους πρώτους βουλευτές που έθεσαν το θέμα της ανακήρυξης ΑΟΖ και τότε είχε θεωρηθεί "γραφικός" όπως είπε. "Δεν καθορίσαμε ΑΟΖ" είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και εκτίμησε ότι η συμφωνία "ανοίγει κερκόπορτες" διότι "αφήνει απέξω Διαπόντια νησιά και Στροφάδες".

"Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σημαίνει πως ο πλούτος που υπάρχει στη θάλασσα είναι δικός μου", συνέχισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. "Ο πλούτος αυτός δεν ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα και άρα δεν κάναμε ΑΟΖ, το χειρότερο δε απ' όλα είναι ότι δίνουμε πάτημα στην Τουρκία για να αμφισβητήσει, βασιζόμενη στην εξαίρεση που υπάρχει στα Διαπόντια νησιά και τις Στροφάδες και το Καστελόριζο", ανέφερε.

Άσκησε επίσης κριτική στο σημείο που η συμφωνία αναγνωρίζει, όπως είπε, ιστορικά δικαιώματα της Ιταλίας στο Ιόνιο και το Αιγαίο. "Ποια είναι τα ιστορικά δικαιώματα της Ιταλίας στο Αιγαίο και στο Ιόνιο;", διερωτήθηκε ο κ. Βελόπουλος.

Η ΑΟΖ, εάν γίνει σωστά, κλείνει πόρτες στους σοβινιστικούς κύκλους της Τουρκίας είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ χαρακτήρισε ως θετικό σημείο της συμφωνίας το ότι "δεν καταργεί το τουρκολιβυκό σύμφωνο αλλά το αμφισβητεί. Η Ιταλία αναγνωρίζει για την ελληνική υφαλοκρηπίδα όρια, τα οποία αμφισβητεί η Άγκυρα, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών".

"Η ΑΟΖ που κάνατε σταματάει πριν από την από την Λιβύη. Την κόψατε στο 16 οικόπεδο γιατί η φιλοτουρκική κυβέρνηση του Σάρατζ την οποία στηρίζετε δεν θα συμφωνούσε". Ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε επεισόδιο που έλαβε χώρα στα ανοικτά της Λιβύης όταν πολεμικά πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού απείλησαν, όπως είπε, δυνάμεις του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση "Ειρήνη".

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση ειδικού ταμείου για την άμυνα της χώρας για τις εξοπλιστικές ανάγκες της χώρας αλλά και για την προώθηση των ελληνικών θέσεων διεθνώς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.