ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν γίνεται κάθε φορά ως ένοχος να παρουσιάζεται ο σκοτωμένος ή η... κακιά στιγμή»

Ξάνθη: «Νέο εργοδοτικό έγκλημα» καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος

«Το νέο εργοδοτικό έγκλημα που έγινε στο εργοτάξιο κατασκευής του τμήματος του Κάθετου Οδικού Άξονα Βουλγαρία - Εχίνος - Ξάνθη, κοντά στο Δημάριο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας συνάδελφος μας οικοδόμος», καταγγέλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

Λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς εδώ και τώρα, απαιτεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος, η οποία τονίζει ότι «...δεν γίνεται, κάθε φορά, στο τέλος ως ένοχος ενός εργοδοτικού εγκλήματος να παρουσιάζεται ο σκοτωμένος ή η "κακιά στιγμή"».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία, «εκφράζει τα βαθιά συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του σκοτωμένου συναδέλφου».

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος αναφέρει:

«Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο "ατύχημα" που συμβαίνει στο συγκεκριμένο έργο, που εκτελείται από την εταιρία "ΑΚΤΩΡ".

Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο ότι η ζωή των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς κρέμεται σε μια κλωστή.

Η μεγαλοεργοδοσία θυσιάζει εργάτες στο όνομα του κέρδους, εντατικοποιεί την εργασία για να βγει γρήγορα η δουλειά και αφήνει πίσω τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων.

Τα δύο θανατηφόρα "ατυχήματα" στο συγκεκριμένο έργο, μέσα σε λίγους μήνες, διαλύουν τις όποιες δικαιολογίες θα επιχειρήσει να επικαλεστεί η εργοδοσία, όπως κάθε φορά γίνεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Οι μεγαλοεργολάβοι εγκληματούν κάθε μέρα απέναντι στη ζωή των εργαζομένων. Ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη τους, για την "εικόνα" της εταιρίας τους προς τα έξω και το πώς θα πάρουν ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των δημόσιων έργων που μοιράζει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο Εργασίας και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, έχουν μεγάλες ευθύνες που τα εργοτάξια και οι χώροι δουλειάς έχουν μετατραπεί σε αρένες θανάτου.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να ληφθούν μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Δεν γίνεται, κάθε φορά, στο τέλος ως ένοχος ενός εργοδοτικού εγκλήματος να παρουσιάζεται ο σκοτωμένος ή η "κακιά στιγμή"...

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους του σκοτωμένου συναδέλφου μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.