ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία, Τουρισμός, Συγκεντρώσεις και Παιδεία στο επίκεντρο...

Άγριο ‘σφυροκόπημα’ στην κυβέρνηση από το Κίνημα Αλλαγής

Σε σφυροκόπημα προς την κυβέρνηση, προχωρά η Χαριλάου Τρικούπη, επιχειρώντας να καταλάβει εκείνη τον χώρο της μόνης πραγματικής αντιπολίτευσης, μια και σύμφωνα με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την αξιοπιστία να ασκήσει τον θεσμικό του ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις σε ένα 24ωρο, το Κίνημα Αλλαγής σήκωσε τους τόνους για μία σειρά από θέματα, με πρώτο βεβαίως τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην Οικονομία και ειδικότερα στον Τουρισμό. «Είναι μεγάλο το πλήγμα για την Οικονομία μας, γιατί γνωρίζουμε ότι μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ στηρίζεται στην τουριστική δραστηριότητα», είπε η ίδια η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο STAR, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε σημαντικά να αναλάβει πρωτοβουλίες. «400.000 εργαζόμενοι στον επισιτισμό είναι στον αέρα γιατί αρνείται η κυβέρνηση να κηρύξει υποχρεωτική την κλαδική σύμβαση. Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού είναι κατώτερο των περιστάσεων και μίζερο. Μόλις το 4% των καταλυμάτων έχει ανταποκριθεί. Υγειονομικά πρωτόκολλα δεν υπάρχουν. Ξεκίνησαν να μιλούν για υγειονομικές ζώνες και μετά την κατακραυγή το πήραν πίσω. Μετά ήρθαν τα δωμάτια καραντίνας, τώρα αναζητούνται ξενοδοχεία καραντίνας», είπε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καταλήγοντας ότι «τρέχουν οι ξενοδόχοι, οι εργαζόμενοι αγωνιούν και δημιουργείται ένα κλίμα εξαιρετικά δύσκολο για την οικονομία».

Για προχειρότητα, ανικανότητα και... ανεπάρκεια κατηγόρησε από την πλευρά του την κυβέρνηση ο Γιώργος Φραγγίδης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η ανακοίνωση της υποχρεωτικής συμπλήρωσης της φόρμας Passenger Locator Form (PLF), από τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς Ελλάδα, έγινε μέσα στο Σαββατοκύριακο, μία ανάσα πριν το άνοιγμα των περιφερειακών αεροδρομίων και συνοδεία πλήθους διαδικαστικών προβλημάτων και αστοχιών, οδήγησε σε σωρεία ακυρώσεων και δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα, «ναι» στην ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος των συγκεντρώσεων λέει το Κίνημα Αλλαγής, ζητώντας όμως ως προϋπόθεση τη διασφάλιση θεσμικών εχέγγυων και εγγυήσεων. «Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, ζητάμε συνεννόηση και φυσικά θεσμικές εγγυήσεις για να μπορέσει να βρεθεί μία λύση που θα σέβεται τα δικαιώματα και αυτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν στο πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και εκείνων που θέλουν μία ανθρώπινη καθημερινότητα», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84.

Τέλος, για προχειρότητα, βιασύνη και ανυπαρξία διοίκησης, καθώς και ανετοιμότητα για να μπορέσει το υπουργείο να αντιμετωπίσει τα στοιχειώδη, κάνει λόγο η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου. Η ίδια εξάλλου, καταγγέλλει λάθη στα θέματα των Πανελληνίων, άλλα στα θέματα των εξετάσεων στα Πρότυπα και τώρα εγγραφές μαθητών που …χάθηκαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.