ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘Τζάμπα μάγκας’ ο ΣΥΡΙΖΑ

Αλλάξαμε ριζικά το ‘αντιδημοκρατικό’ νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις

Για ριζική αλλαγή στο ‘αντιδημοκρατικό’ νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ουσιαστικά απαγόρευε τις διαδηλώσεις, μιλούν στο Κίνημα Αλλαγής, κάνοντας λόγο για ‘νίκη’ της Χαριλάου Τρικούπη, στην οποία δεν μπορούν παρά να απαντήσουν με θετική ψήφο σήμερα το βράδυ.

Τα μηνύματα πηγαίνουν τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στο Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζουν πως με τα περί ‘χούντας’, το μόνο που θα είχε συμβεί, θα ήταν να περάσει -λόγω κυβερνητικής πλειοψηφίας- το νομοσχέδιο ως είχε, όσο και στο εσωτερικό του κόμματος, για όσους επέμεναν η ψήφος του Κινήματος Αλλαγής να είναι αρνητική. Στην πραγματικότητα, οι αντιδράσεις της βάσης του κόμματος είναι υπαρκτές και χρήζουν πειστικών απαντήσεων, πλην όμως ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχει να μην υπάρξουν σήμερα διαρροές. Δεν είναι τυχαίο ότι το ‘μασάζ’ ξεκίνησε ήδη από προχθές, όταν η κυβέρνηση έκανε αποδεκτές τις περισσότερες εκ των προτάσεων της Χαριλάου Τρικούπη. Και αυτό διότι στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, οι φωνές που ήθελαν την καταψήφιση του νομοσχεδίου ήταν παρούσες, αν και όχι πλειοψηφούσες.

Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν πως μετά από όσα έκανε δεκτά η κυβέρνηση, δεν θα μπορούσαν παρά να ψηφίσουν. Και αυτό καλούν όλους τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής να κάνουν απόψε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πολλοί στην Χαριλάου Τρικούπη μιλούν πλέον για «νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη – Καμίνη»...

Όσο για την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «η εύκολη επιλογή είναι να λες ένα ‘τυφλό’ όχι, να ψηφίσει η κυβέρνηση ένα νομοσχέδιο όπως το θέλει, να φαλκιδεύει δικαιώματα, απλά εσύ να έχεις κάνει τον ‘τσάμπα μάγκα’ με κραυγές λαϊκισμού», δήλωσε χθες ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στο Θέμα 104,6 FM. Αντ΄ αυτού στο Κίνημα Αλλαγής επιλέγουν να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις και να αγωνίζονται παγίως για τη βελτίωση των κυβερνητικών νομοσχεδίων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.