ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο του Γραμματέα της ΚΝΕ στην «ΕΦΣΥΝ»

Αμπατιέλος: «Να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα»

«Κατάπτυστο κατασκεύασμα, αντιγραφή του χουντικού διατάγματος του 1971» χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που περιορίζει/απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Αμπατιέλος, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Το άρθρο του Νίκου Αμπατιέλου στην «ΕΦΣΥΝ»:

«H κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε τελικά στη Βουλή το νομοσχέδιο-τερατούργημα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που είχε εδώ και μήνες στα συρτάρια της. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο κατά παραγγελία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που δεν είναι απλώς αντιγραφή του χουντικού διατάγματος του 1971. Είναι ένα κατάπτυστο κατασκεύασμα, αφού εισάγει νέους, πιο σύγχρονους, πιο εξελιγμένους, άρα και πιο επικίνδυνους μηχανισμούς καταστολής και τρομοκρατίας.

Στόχο έχει τις συνειδήσεις της νεολαίας, να επικρατήσει ο φόβος και ο συμβιβασμός με τη σημερινή κατάσταση και τα αδιέξοδα που βιώνουν οι νέοι και οι νέες στη χώρα μας, καθώς και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Άλλωστε, οι εκμεταλλευτές και οι κυβερνήσεις τους ξέρουν καλά ότι το σύστημά τους πάσχει από αγιάτρευτες αντιφάσεις και η ανησυχία τους πάντα ήταν, είναι και θα είναι η αντιμετώπιση της λαϊκής παρέμβασης ενάντια στη δικτατορία του κεφαλαίου. Αυτή η ανησυχία μεγαλώνει όλο και περισσότερο. Γι' αυτό και παίρνουν τα μέτρα τους για το τι γεννάει στις συνειδήσεις και στους αγώνες των εργαζομένων και της νέας γενιάς, το εκρηκτικό μείγμα της φτώχειας, της ανεργίας, της έντασης της εκμετάλλευσης και της κακοπληρωμένης δουλειάς, των πολέμων και της προσφυγιάς, του ρατσισμού, που κάνει τους λαούς όλου του κόσμου να ασφυκτιούν, να μην μπορούν να αναπνεύσουν...

Θέλουν να έχουν "το κεφάλι τους ήσυχο" ότι η πολιτική που φορτώνει "τα σπασμένα" της κρίσης τους στους "πολλούς" θα προχωρά και δεν θα "κουνιέται φύλλο". Δεν είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι η κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής πάει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής.

Η καθαρή ομολογία για τα παραπάνω βρίσκεται μέσα στο νομοσχέδιο, και δεν μπορεί να κρυφτεί από τη φλυαρία των κυβερνητικών στελεχών και συγκεκριμένων ΜΜΕ με αστεία προσχήματα, που κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη γνώση από αγωνιστικές διαδικασίες ξέρει πώς τα αξιοποιούν. Και αυτή δεν είναι άλλη από την καρδιά του νομοσχεδίου που δείχνει το στόχο τους ενάντια σε κάθε ριζοσπαστική ιδεολογία και πράξη αφού βάζουν στο ίδιο "τσουβάλι" το ριζοσπαστισμό, με υπαρκτές μορφές βίας, όπως η ενδοοικογενειακή ή η ενδοσχολική βία. Μάλιστα, το ν/σ προβλέπει τη σύσταση αρμόδιας υπηρεσίας που θα προωθεί την αποριζοσπαστικοποίηση με ένα σύγχρονο, ιδεολογικό, κατασταλτικό, χαφιεδίστικο μηχανισμό που θα παρεμβαίνει από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, σε συνεργασία, με κρατικές και μη κρατικές αρχές(!!!). Καταλαβαίνει κανείς ότι θα απογειωθεί η συκοφάντηση, η ποινικοποιήση της δράσης όποιου αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου. Γιατί αυτό είναι ο ριζοσπαστισμός!

Γι' αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση, μόλις λίγους μήνες πριν, σε έκθεσή της μίλησε για "λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο", έκθεση την οποία υπερψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, ενώ οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν "λευκό"! Η ΕΕ, στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της "τρομοκρατίας", σταθερά διευρύνει το περιεχόμενό της με κάθε ριζοσπαστική, ανατρεπτική ιδεολογία και πρακτική, εντείνει τον αντικομμουνισμό, βγάζοντας στην παρανομία Κομμουνιστικά Κόμματα και Νεολαίες, αποδεικνύοντας ότι στο στόχαστρο είναι η κομμουνιστική ιδεολογία και δράση, που κατευθύνεται στην ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Η συνέχεια του αστικού κράτους, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, δεν φαίνεται μόνο στο ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση έχει ψηφίσει περίπου τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης, αλλά και στο κομμάτι της υπεράσπισης αυτής της πολιτικής, της έντασης της καταστολής. Ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έριξε "νερό στο μύλο" της θεωρίας περί "μειοψηφιών που ταλαιπωρούν", πάνω στην οποία στήριξε το δικό του νόμο για τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος. Η νέα γενιά δεν μπορεί να ξεχάσει τους φοιτητές που ακόμη σέρνονται στα δικαστήρια, φορτωμένοι με το μισό ποινικό κώδικα για την αντιπολεμική κινητοποίηση στο άγαλμα Τρούμαν και στην αμερικάνικη πρεσβεία. Δεν μπορεί να ξεχάσει ότι ποινικοποίησε τις κινητοποιήσεις ενάντια στο άρπαγμα των σπιτιών καταχρεωμένων οικογενειών από τα κοράκια των τραπεζών ως ιδιώνυμο αδίκημα, ότι ενισχύθηκαν οι "τρομονόμοι" που βάζουν στο στόχαστρο νέους ανθρώπους, όπως η περίπτωση της Ηριάννας και πολλά ακόμη...

Τους φόβους του συστήματος, οι νέοι εργαζόμενοι, άνεργοι, οι μαθητές και οι φοιτητές έχουν κάθε συμφέρον να τους κάνουν πραγματικότητα. Το νομοσχέδιό τους θα πάει στα σκουπίδια. Ήδη έχουν αρχίσει να ξεδιπλώνονται μαζικές αντιδράσεις απέναντί του.

Ο λαός θα το ακυρώσει στην πράξη. Όπως σήμερα γίνεται για αντίστοιχους νόμους σε δεκάδες μητροπόλεις του καπιταλισμού. Ό,τι κερδήθηκε μέχρι τώρα, κερδήθηκε με αγώνες. Το ίδιο γίνεται και σήμερα, θα γίνει και αύριο. Με αγώνες δυναμικούς, ανυποχώρητους, θα κερδηθούν νέα δικαιώματα, με αγώνες θα κερδηθεί τελικά η νέα κοινωνία την οποία αξίζουν οι εργαζόμενοι, οι παραγωγοί του πλούτου, τα παιδιά τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.