LIFESTYLE

Τα Οσκαρ της Μόδας

Αντιδράσεις για τις υποψηφιότητες του Τομ Φορντ στα βραβεία CFDA

Μπορεί τα φετινά βραβεία CFDA, που θεωρούνται τα Όσκαρ της μόδας, να αναβλήθηκαν, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19, αλλά οι βολές εναντίον του προέδρου του Συμβουλίου Σχεδιαστών Μόδας της Αμερικής Τομ Φορντ από ανθρώπους του χώρου ξεκίνησαν.

Την εβδομάδα που πέρασε ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία και ξεκίνησε μία έντονη κριτική, καθώς πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι κάθε χρόνο βραβεύονται τα ίδια πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Φορντ.

Ο γνωστός σχεδιαστής Ναέεμ Καν (Naeem Khan) δημοσίευσε: «Είναι οι ίδιοι υποψήφιοι κάθε χρόνο... Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε. Υποθέτω ότι πρέπει να είσαι λευκός ή ο πρόεδρος του CFDA για να είσαι υποψήφιος. Σύγκρουση συμφερόντων και αιμομιξία».

Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ο πρόεδρος Φορντ ανακοινώθηκε ότι είναι υποψήφιος σε δύο κορυφαίες κατηγορίες. Για την ανδρική και γυναίκεια του συλλογή και για σχεδιαστής της χρονιάς, παρόλο που στο παρελθόν του είχε απονεμηθεί το βραβείο για τα Επιτεύγματα της Ζωής του καθώς και έξι ακόμα βραβεία στη συνέχεια.

Μάλιστα η κριτικός μόδας των «New York Times» Vanessa Friedman είχε προτείνει ότι εάν κάποιος βραβευτεί για τα επιτεύγματα της ζωής του, τότε θα έπρεπε να μην μπορεί να είναι υποψήφιος σε ο,ποιαδήποτε άλλη κατηγορία ξανά.

Στον «χορό» των σχολιαστών μπήκαν και πολλοί λάτρεις της μόδας, οι οποίοι σχολίασαν στο διαδίκτυο: «Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί σχεδιαστές BIPOC και POC... Όλο αυτό είναι τόσο βαρετό».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.