Neo

Απορίες...

Τις...απορίες του διατυπώνει δύο χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι και στον απόηχο των αποκαλύψεων που μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Γιώργος Πεταλωτής.

Κάνοντας λόγο για ‘τραγικά ανατριχιαστικούς’ διαλόγους, με δεδομένο τον φρικτό θάνατο πάνω από 100 συνανθρώπων μας, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί δικαστικά τι ακριβώς συνέβη. Πολιτικά, πάντως, ο ίδιος μιλά για απαράδεκτη διαχείριση εκ μέρους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, εντοπίζοντας μάλιστα σε αυτήν και το τέλος της. Διαβάζοντας πάντως τη μήνυση που κατέθεσε ο πραγματογνώμονας αξιωματικός της Πυροσβεστικής, ο πρώην υπουργός και νομικός στο επάγγελμα σημειώνει :

Πρώτον, ότι «η Εισαγγελέας διατάσσοντας πραγματογνωμοσύνη όρισε έναν εν ενεργεία Αξιωματικό του Πυροσβεστικού Σώματος, ως Πραγματογνώμονα, για να διερευνήσει τις συνθήκες της τραγωδίας, όπου ήταν ηλίου φαεινότερο ότι η διαχείριση εκ μέρους της Πυροσβεστικής ήταν εγκληματικά αμελής ! Που σήμαινε ότι ο πραγματογνώμονας θα έπεφτε πάνω σε ευθύνες της ηγεσίας του , άρα ο τουλάχιστον επηρεασμός αν όχι η πίεση ήταν σφόδρα πιθανά». Δεύτερον, ο Πραγματογνώμονας και ακόμη εν ενεργεία Αξιωματικός «θυμήθηκε σήμερα , μετά τις διαρροές να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά και να καταγγείλει μετά από δύο χρόνια ότι πιέστηκε και φυσικά αφού κατέθεσε την υπό πίεση Πραγματογνωμοσύνη του». Τρίτον, στο πολιτικό σκέλος, μαζί με όλους όσους αποστρατεύτηκαν , μετά τη δικαιολογημένη αντίδραση όλης της τότε αντιπολίτευσης, ήταν και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που στη σημερινή κυβέρνηση κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «προφανώς κατ’ επιβράβευσιν από αυτούς που τότε ζητούσαν την καρατόμησή του».

Και ο νοών, νοείτω…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Έτσι έδρασε ο έντιμος Δημοκράτης και προοδευτικός πολιτικός,
    για να τονίσει την κρισιμότητα των καιρών με τις μπαμπεσιές των Τούρκων στο Αιγαίο!
    Παυλοπουλς Καραμανλής και Γκλυξμπουρκ όπως είδαμε σε παρακείμενη στήλη όμως συναντιώνται για Εγχώριες και αποκλειστικές Ελλληνικες Μπαμπεσιές !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.